Verslag Exc Veldwezelt - Kermt Hasselt

Rita De Meyer

De wedstrijd begon wervelend met al in de 3de minuut een strafschop voor de bezoekers na mistasten van Davidts, waarna Op De Beek de score opende. Bij de eerstvolgende serieuze aanval van de thuisploeg werd reeds de gelijkmaker erin getikt door Stieners, we speelden toen pas 8 minuten. In de 11de minuut werd er weer gescoord door de bezoekers, dit keer was Monziba de man die de netten weer deed trillen evenals in de 17de minuut, daardoor was de score reeds opgelopen tot 1 - 3.

De wedstrijd verveelde niet. er werd goed gespeeld door beide teams. Tijdens die eerste helft werden er nog wat kansen bij elkaar gespeeld door beide ploegen, waarvan Bronzwaer nog de grootste kans had, na het omspelen van Davidts kreeg hij de bal niet meer in doel gelegd. Wat ook nog noemenswaardig blijkt uit de eerste helft is dat Monziba nog een gele kaart kreeg voor natrappen op Linsen. Na de koffie was het alweer dadelijk prijs, Mellemans dichte de kloof weer tot 1 doelpunt, 2 - 3. Na weer enkele kansjes was het weer de beurt aan Kermt Hasselt. In de 57ste minuut zet Bronzwaer zich door, en kan de bal toch naar Claesen passen die hard overhoek de bal in de netten jaagd.

Zo leid Kermt Hasselt weer met twee doelpunten verschil.  De tweede helft loopt ongeveer gelijk de eerste helft, met de grootste kansen voor de bezoekers. In de 81ste minuut kan Stieners toch nog wat spanning in de wedstrijd brengen met een kopbaldoelpunt, 3 - 4. Rond de 86ste minuut wer Opdelocht nog van het veld gestuurd met een rode kaart, voor een duwfout. Een te zware sanctie voor deze speler, aangezien de fout Monziba zwaarder was. Tijdens de laatste 5 minuten had de ingevallen Lubula nog twee grote kansen, maar verzuimde deze te valideren. Al bij al toch een verdiende overwinning van Kermt Hasselt