Subtoppers in gevaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Subtoppers in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A kunnen enkele subtopduels op de 9de speeldag voor verschuivingen op de rangtabel zorgen. Dat komt voornamelijk omdat bepaalde subtoppers tegenover mekaar staan.
 
Voor leider Rac. Doornik is dat in theorie niet het geval. De trip naar voorlaatste Sp. Ursel
is wellicht niet van de poes maar eigenlijk zouden de Henegouwse leiders niet mogen verliezen. Nochtans weet Ursel dat de druk steeds maar hoger komt te liggen in dat maidenseizoen. Het is duidelijk dat de Oost-Vlaamse ploeg een aantal zekerheden zal inbouwen om niet opnieuw met lege handen naar de kleedkamers af te druipen.
 
Het duel tussen SV Oudenaarde tegen Gistel zal met argusogen worden bekeken. De thuisploeg parkeert momenteel op een derde plaats op drie punten van Doornik. Die topdrie-positie vasthouden is een eerste boodschap van trainer Angelo Nijskens, maar de meest belangrijke wordt Gistel puntenloos huiswaarts sturen. Niet gemakkelijk want de West-Vlamingen tuimelden sinds vorige week naar een vierde plaats en eisen recht op antwoord. Of Oudenaarde daar oren naar heeft blijft zeer de vraag.
 
Het tweede geklasseerde Zottegem gaat bij Peruwelz op zoek naar bevestiging want al staan de geelblauwen goed geposteerd winnen blijft steeds de boordschap. Trouwens trainer Kris Van Der Haegen wil niets horen omtrent die eerste periodetitel die slechts twee wedstrijden verwijderd ligt. ,,Eens we winnen op Peruwelz, dat wellicht met revanchegevoelens is bezield, kunnen we de dagen daarop even praten over die periodetitel. Dus eerst winnen, dan praten’’.
 
Bij Gent-Zeehaven dat in twee weken een schamele 1 op 6 haalde, blijkt, althans dat zegt trainer Peter Van Wambeke, de ploeg te braaf. ,,We spelen goed voetbal, krijgen complimenten, maar dat bracht zo te zien, weinig aarde aan de dijk. We moeten meer stoer voetbal etaleren, laten voelen dat we voor niemand achteruit deinzen’’. Met Sint Eloois-Winkel krijgt Zeehaven een tegenstander voor de voeten waar stevigheid en ambities het parool is. Gent-Zeehaven kan dus tegen Winkel zijn fysieke sterkte proberen aan de man te brengen.
 
Het getormenteerde WS Lauwe krijgt met US Centre, een tweede Henegouwse tegenstander op rij te bekampen. Vorige week bleek Centre in een trefzekere bui met vijf doelpunten. Als de West-Vlamingen die laatste plaats willen verlaten dan moet Centre de rekening worden aangeboden. Vraag is of Lauwe daar de nodige gedrevenheid en strijdvaardigheid kan voor opbrengen. Maar vooral de noodzakelijke trefkracht  hanteert en de Centre-aanvallers ver van eigen doel kan houden.
 
Eernegem speelt gastheer voor Diksmuide dat vorige week zijn eerste competitiezege boekte. Meestal een krachtige stimulans om dat nadien te willen bevestigen. Eernegem van zijn kant verloor vrij onverwachts bij Wielsbeke en aast op revanche. Dus spanning verzekerd.
 
Eendracht Aalter kende sombere dagen, eerst was er het zware verlies op Centre, voorbije dagen zit het er op aan te komen dat Kenneth Speeckaert en Walid Dhakouani, vorige week met mekaar op de vuist, waarschijnlijk worden ontslagen. Voor trainer Kenneth Brylle is de zaak afgesloten. ,,Het interesseert me niet meer. De rotte appels moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Het noodzaakt ons nietteminom in de winterstop versterking te zoeken.’’ Dave Gijsel werd geopereerd voor een gebroken kaakbeen en oogkas. Die is voor weken buiten strijd. Of al die perikelen een goede voorbereiding zijn om Wielsbeke in de beste omstandigheden aan te pakken lijkt niet zo vanzelfsprekend. Punten zijn nochtans broodnodig want imiddels zijn de rood-witten weggezakt naar de onderste gelederen op één punt van Wielsbeke. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor beide opponenten.
 
SK De Jeugd Lovendegem ontvangt SK Lebeke-Aalst dat sinds vorige week in een dipje zit na die zware Zottegemse pandoering. De thuisploeg zal er gebrand op liggen om te winnen want dan springen ze over SKLA. Hoe een dubbeltje rollen kan: nog niet zo lang geleden prijkte SKLA bij de topvijf, nu wordt het opletten om niet in de grijze middenmoot te verzeilen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties