intInter Milaan
valValencia CF
Datum: 02/11/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Inter-Valencia ontaardt net niet
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Inter-Valencia ontaardt net niet
Foto: © SC

Inter Milaan - Valencia, de andere wedstrijd in de groep van Anderlecht, eindigde op een 0-0-gelijkspel. Hiermee kwamen met name de Spanjaarden goed weg. Net voor affluiten kwam het nog tot een opstootje, waarbij onder andere een rode kaart viel.

Het gros van de kansen was duidelijk voor Inter, maar vooral Obafemi Martins was bijzonder ongelukkig in de afwerking. Zo glipte de Nigeriaan iets na het halfuur door de Milanese buitenspelval en mocht hij alleen op Canizares af, maar die schudde een knappe redding uit de mouw. In de 68e minuut kreeg Martins opnieuw een dijk van een kans, maar hij schoot vanop tien meter nipt over. Een minuut later schotelde Edgar Davids de Nigeriaan een volgende unieke mogelijkheid voor, maar de ongelukkige aanvaller schoot van binnen de kleine baklijn op de lat. Ook Adriano kreeg kort voor tijd nog een unieke gelegenheid, maar Albelda redde met het hoofd op de lijn.

Zo bleven de Italianen op 0-0 steken, en viel de grootste opwinding nog te noteren in de slotminuten, toen het tot een incident kwam tussen Inter-ster Adriano en Valencia-speler Caneira. Na een fout van Caneira op Adriano liepen de emoties bij beide spelers op, en Caneira haalde uit naar Adriano. De Brazilaan reageerde met beide vuisten, en Caneira ging tegen de grond. In een mum van tijd stonden zowat alle spelers op de plaats van het gebeuren en werd er heftig heen en weer geduwd. Na iedereen bedaard te hebben toonde scheidsrechter Ivanov Adriano de rode kaart. Caneira, die de eerste slag uitdeelde, kwam er opmerkelijk genoeg met een gele kaart vanaf. De beelden van het incident suggereren echter een schorsing voor de Valencia-verdediger, die er dan niet bij zou zijn op het Astridpark.

Ondanks het ietwat teleurstellende resultaat had Inter aan dit punt genoeg om zich van de kwalificatie te verzekeren. Voor de groepszege moet het echter nog steeds Werder Bremen vrezen. Voor Valencia wordt de kwalificatie een erg moeilijke zaak.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)