Kanu terug bij Ajax ?

Bert Van Houtte
| 0 reacties
Kanu terug bij Ajax ?
Foto: © SC

Het Nederlandse Ajax Amsterdam zou proberen om de Nigeriaan Kanu terug naar Amsterdam te halen. Bij de Amsterdamse club is men ervan overtuigd dat Kanu de oplossing kan bieden in de aanval. Ajax sukkelt al geruime tijd met problemen in hun aanval, dit komt onder andere door de verkoop van Zlatan Ibrahimovic aan Juventus. Na de verkoop van de Zweed wou de club Koné aantrekken maar de Roda-aanvaller raakte niet door de medische testen.

Nwankwo Kanu speelt sinds dit seizoen in bij het Engelse West Browich Albion, hij scoorde voor deze club slechts twee keer in dertien wedstrijden. Toch is men heel tevreden over hun spits bij West Brom, vooral zijn goede mentaliteit kan worden gesmaakt bij de Engelse club.

De Nigeriaanse aanvaller zou zelf niet meer gelukkig zijn bij WBA, dit door het ontslag van trainer Gary Megson. Hij is het niet eens met dit ontslag, en sindsdien kwam de geruchtenmolen op gang. Kanu zou tussentijds kunnen vertrekken naar andere clubs in Engeland. Ook in Spanje kan de Nigeriaan zijn brood verdienen, maar zijn huidige club is niet van plan om hem te verkopen.

WBA-trainer Bryan Robson heeft al te verstaan gegeven dat hij niet van plan is om zijn aanvaller van de hand te doen. Hij merkte op dat Kanu een speler is met vele kwaliteiten. Wie Kanu wil inlijven zal dus diep in z'n geldbeugel mogen tasten.

Of Kanu daadwerkelijk een terugkeer naar Ajax ziet zitten is niet geweten, hij zou dan terugkeren naar de club waar alles voor hem begon. Hij kwam bij Ajax in 1993, hij maakte 25 treffers in 54 wedstrijden en liet toen al zijn grote voetbaltalent zien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties