Olympiakos schakelt Deportivo uit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Olympiakos schakelt Deportivo uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympiakos heeft zich aan de kop van haar Champions League – poule genesteld. De Griekse club won thuis van Deportivo La Coruña, dat zo de laatste kans op Europese overwintering zag wegsmelten.

Olympiakos maakte al in de aanvangsfase haar bedoelingen duidelijk. De Grieken zetten Deportivo meteen onder druk, onder aanvoering van een vlijtige Rivaldo. De Braziliaan kreeg al na twee minuten een goede kans, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Slechts enkele minuten later werd Okkas diepgestuurd door Giovanni, maar de Cyprioot trapte recht op keeper Molina.

In de minuten die daarop volgden, voetbalde Olympiakos drie goede kansen bijeen. De pogingen van Rivaldo, Okkas en
Stoltidis verdienden beter. Vooral Molina had een groot aandeel in de gemiste kansen, want de Spanjaard toonde zich een betrouwbaar sluitstuk.

Ook Kafes kende geen geluk in de afwerking. Het schot van de Griek strandde op de lat. Deportivo stak daarna even de neus aan het venster: Luque haalde uit, maar Nikopolidis ging goed plat.

Na de rust kwam Depor beter in de wedstrijd. Toch was het Olympiakos dat de wedstrijd bleef bepalen. Het regende opnieuw kansen voor de Grieken, maar de bal wilde er niet in. Een dikke twintig minuten voor tijd gebeurde het dan toch: Rivaldo vond Djordjevic, die Molina probleemloos wist te verschalken. De treffer bleek van goedwaarde, want Deportivo kon niets meer terug te doen.

Deportivo mag zo de boeken na vijf speeldagen sluiten. De halve finalist van vorig seizoen sprokkelde slechts twee punten en komt zelfs niet meer in aanmerking voor UEFA-Bekervoetbal. In vijf wedstrijden scoorde Depor geen enkele keer.

Voor Olympiakos ziet het er dan weer een stuk beter uit. De Grieken wonnen al hun thuisduels en gingen bovendien een punt pakken in La Coruña. De tien punten brengen hen op kop van de rangschikking, al volgt er nog een moeilijke verplaatsing naar Liverpool. Een puntje op Anfield Road brengt de ploeg uit Athene in de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties