Diouf moet boete betalen

Jan Martynowski
| 0 reacties
Diouf moet boete betalen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

El-Hadji Diouf heeft zich verontschuldigd voor het 'spuugincident' van vorige week. Daarbij had hij tegen Porthsmouth-speler De Zeeuw gespuwd. Diouf gaf toe dat het hem aan 'morele verantwoordelijkheid' ontbrak. 

Het waren camera's die het incident opmerkten. Diouf kan dan ook rekenen op problemen met de FA.

Daarom verontschuldigt hij zich tegen zijn manager en ploegmaats. Hij beseft dat hij een rolmodel is, en dat dat een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Hij is dan ook erg beschaamd over het voorval. 

De huidige club van Diouf, Bolton Wanderers, heeft hem een boete van 2 weken loon gegeven. Dat is de maximumstraf die de club kan opleggen. 

Voorzitter Allarcyde: "Bolton is trots op zijn familiaal imago, en dit incident laat dan ook een zure nasmaak. We tolereren het gedrag van de speler niet, en daarom moet hij zwaar bestraft worden" 

Het is ook niet de eerste keer dat Diouf op een negatieve manier in het nieuws komt. In een uefacupwedstrijd tegen Celtic spuugde Diouf al eens op een jonge supporter.  Daarvoor betaalde hij een boete van 5000 pond. 

Alsof dat niet genoeg is, opende de politie ook nog eens een onderzoek tegen Diouf, omdat hij verleden maand tegen een Middlesboroughfan had gespuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties