Maccarone van Parma naar Siena

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Maccarone van Parma naar Siena
Foto: © SC

Siena heeft een belangrijke versterking beet met het oog op het behoud in de Serie A. Massimo Maccarone verlaat Parma en trekt naar degradatieconcurrent Siena. Op het eerste gezicht is het opmerkelijk dat de Gialloblu een spits laten vertrekken naar een rechtstreekse concurrent, maar in Emilia kon de 25-jarige aanvaller nooit aarden.

Maccarone is nog altijd eigendom van Middlesbrough, dat hem in het begin van het seizoen verhuurde aan Parma. Bij de Parmezanen trof hij tweemaal raak in 12 optredens, en dan nog in dezelfde wedstrijd (tegen Maribor in de UEFA-cup). Bijzonder pover voor iemand die bij Empoli een echte doelpuntenmachine was en ook debuteerde in de Squadra Azzurri.

Zo verdiende hij ook zijn transfer naar The Premiership waar hij furieus van start ging maar ook veel laagten kende. In 2 seizoenen bij Middlesbrough scoorde hij 15 maal in 56 duels.

Deze middag traint Maccarone al mee bij Siena onder het wakend oog van trainer Gigi Simoni. Hij krijgt het nummer 32, zoals zijn grote voorbeeld Christian Vieri bij Inter. Zijn eerste opdracht is op 6 januari tegen Chievo en 3 dagen later kan hij al zijn gelijk tegenover zijn ex-club bewijzen, als Siena en Parma het tegen elkaar opnemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties