Analyse Wie pakt de titel?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Wie pakt de titel?
Foto: © SC

Nu dat de terugronde voor de deur staat wordt het tijd om de analyse van de heenronde af te sluiten. Vandaag behandelen we de eerste twee ploegen uit het klassement. In het begin van de competitie werden KVSK United en OH Leuven als de grootste titelkandidaten naar voren geschoven, van beide clubs waren de Limburgers licht favoriet.

KVSK United Overpelt Lommel staat ongeslagen aan de leiding met 40 punten, de mix van ervaren eerste en tweede klassespelers met aanstormend jeugdig talent lijkt vruchten af te werpen voor de Noord-Limburgse fusieclub. Zo voeren ze niet alleen de rangschikking aan, maar beschikken ze ook over de beste aanval (42 doelpunten) en verdediging (11 doelpunten) van de reeks. Met deze resultaten is en blijft KVSK United de te kloppen ploeg voor de titel in derde B. Al kunnen overmoed en nonchalance ook een potentieel gevaar vormen voor de kwieke Noord-Limburgers.

Oud-Heverlee Leuven maakt haar reputatie van grote titelpretendent ook waar, de Leuvenaars die in de voorbije seizoenen meermaals de promotie nipt aan hun neus zagen voorbij gaan, pakten ondertussen al de eerste periodetitel op basis van een gewonnen wedstrijd meer. Toch kijkt OHL na zestien wedstrijden op tegen een achterstand van vier punten op concurrent KVSK United. Deze achterstand had nog hoger opgelopen kunnen zijn als OHL niet in de laatste minuten gelijkmaakte in de topper aan de Gestelsedijk. 

Enkel een heel sterke terugronde van OHL en een terugval van KVSK United lijken er voor te kunnen zorgen dat OHL uiteindelijk met de hoofdprijs gaat lopen. Geen van beide clubs hebben tot dusver versterking aangetrokken tijdens de winterstop.

Overzicht analyses heenronde:
Strijd om eindrondetickets
Blijven ze uit de gevarenzone?
Wie weet zich te redden?


Uitslagen
Stand
Statistieken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties