Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Terrain Du Tultay
United zet concurrentie onder druk
Niels Hendriks

Met ondermeer twee goals van Mirek Waligora heeft KVSK United de eerste wedstrijd na de winterstop tot een goed einde gebracht. De jongens van Luc Beyens zetten zo achtervolgers OHL en Tongeren onder druk, deze twee bekampen morgen elkaar in de topper van de zeventiende speeldag.

In die eerste helft speelde United zeer goed combinatievoetbal en kwam het al snel op voorsprong via een omgezette penalty van Waligora na handspel van Serge Eputa. In de 14e minuut stonden de bordjes al op 0-2, Philip Haagdoren schilderde een vrije trap voor doel en een vrij staande Christophe Delande kon binnen tikken. Even leek Sprimont van repliek te kunnen dienen toen in de 26e minuut Calli met een kopbal kon minderen tot 1-2. Nog voor rust zorgde Waligora voor de 1-3. De spits van United heeft na vandaag vijftien treffers achter zijn naam staan en komt daarmee op één doelpunt van topschutter Stuckens. Voor rusten maakte de jonge Martijn Plessers nog de 1-4 na een heerlijke combinatie met Wouter Scheelen.

Na de koffie kregen beide ploegen nog enkele kansen. Waligora miste ondermeer nog een tweede strafschop zodat het bij 1-4 bleef. United blijft ongeslagen leider en doet dus een uitstekende zaak in de race naar de titel aangezien de nummers twee en drie uit de stand elkaar morgen ontmoeten. Voor de nummer vijf in de stand Sprimont is dit de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Opstelling KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen, Pieter Thijs ('86 Raf Plessers), Frank Machiels, Jo Geerinckx, Marcos Pereira ('79 Domien Gijbels), Christophe Delande, Philip Haagdoren, Wouter Scheelen, Martijn Plessers ('70 Jochen Daniëls) en Mirek Waligora.

Doelpunten: Mirek Waligora (0-1, p), Christophe Delande (0-2), Semih Calli (1-2), Mirek Waligora (1-3) en Martijn Plessers (1-4).

Andere uitslag van zaterdagavond: KS Kermt-Hasselt - Kelmis 0-1