Zware opdrachten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zware opdrachten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de 17de speeldag begint de belangrijkste fase van de competitie in Vierde A. Bovendien betekent dit ook het einde van de winterstop. Sommige zochten en vonden versterking, anderen hielden met oefenwedstrijden de forme op peil.
 
Het is ieder geval een feit dat in deze periode het duel om de titel en degradatie feller zal oplaaien en dat ieder gewonnen/verloren punt een stap dichter bij de bekroning of afdaling betekent.
 
In deze optiek staan trouwens enkele zware opdrachten te wachten voor de gegadigden. Daar is vooreerst rode lantaarn SK De Jeugd Lovendegem dat zich degelijk versterkte. De blauw-gelen staan de komende drie weken allicht voor evenveel beslissende wedstrijden. Morgen wacht de thuismatch tegen SV Oudenaarde nadien volgen titelkandidaten Gistel en Doornik. Men zou voor heel wat minder slapeloze nachten doorbrengen. ,,We hebben in de winterstop een forse inspanning gedaan door het aanwerven van Ahmed Ben Kadi-Carlo Camilieri (beide Denderhoutem) en Christoph Dhont (Evergem). Ik heb goede hoop dat we ons kunnen handhaven en dat we de schade de komende weken kunnen beperken’’ aldus een voorzichtige SK De Jeugd-voorzitter Michel Timmerman.
 
Deze avond wordt het voor titelkandidaat Rac. Doornik evenmin een sinecure om bij SV Diksmuide een driepunter te veroveren. De West-Vlaamse middenmoter, tot heden een aangename verrassing, deed immers eerder Gistel en Oudenaarde in het zand bijten en hield Gent-Zeehaven in bedwang. Voor de Henegouwers wordt het opletten voor de wolfijzers en schietgeweren bij Diksmuide.
 
Zottegem staat zondagnamiddag tegen leider Gistel voor een heuse topper. Wil de thuisploeg de rol vertolken van de derde hond in het titeldebat dan moet de armada van trainer Van Der Haegen die match winnen. Zottegem heeft wel het mentale voordeel aan zijn kant want in de heenronde werd Gistel op eigen veld verslagen. In ieder geval mikt de thuisploeg naar een plaats in de eindronde.
 
Na een prima heenronde sloot Gent-Zeehaven deze periode echter pover af met een 2 op 9. En dat zou in de slotrekening wel eens zware gevolgen kunnen veroorzaken. Het gebrek aan het kwatitatieve speelde blijkbaar parten vind trainer Peter Van Wambeke. ,,Daarom wordt de maand januari van cruciaal belang. De komende weken krijgen we haalbare tegenstanders voorgeschoteld. Alhoewel want daarbij ploegen die voor het behoud strijden. Dat kan de moeilijkheidsgraad verhogen. Tegen Eernegem zijn we verplicht om die driepunter binnen te halen. In ieder geval wordt het een lastige weg naar de eindmeet’’ aldus de Gent-trainer.
 
Het Oost-Vlaamse derby tussen E. Aalter en Sp. Ursel wordt een wedstrijd die hoog prijkt in het degradatiedebat. Net als de vorige jaren blijken de rood-witten dat degradatiespook maar steeds in hun omgeving te dulden. Tegen Ursel moet Aalter winnen want anders wordt de situatie dramatisch al geldt dat ook voor de bezoekers die kost wat kost de punten zullen moeten sprokkelen. Hopelijk blijft de Urselse verdediging overeind  wegens  de zwakste defensie (34) uit de reeks.
 
Bij Peruwelz zal periodeleider WS Lauwe uit de doppen moeten kijken. De Henegouwse middenmoter kan blijkbaar op eigen veld meer dan in uitwedstrijden. Lauwe-trainer Hein Van Hazebroeck leidde sinds zijn komst bij White Star naar een indrukwekkende 14 op 18 met een periodeleiderschap als toetje. Nochtans wordt het opletten geblazen in het Henegouwse gouw.
In de buik van het klassement duelleren SK Lebeke-Aalst en St. Eloois-Winkel voor een vastere stek in die middenmoot. SKLA kende een hoogtepunt door Doornik te verslaan in de heenronde maar liet zich dan weer in de zak zetten door Lovendegem. Winkel blijkt voor sommigen de tegenvaller in deze competitie. Om zich te herpakken en geen hete adem van behoudsgezinde, achtervolgende ploegen in de nek te voelen mag niet verloren worden bij SKLA.
 
Wielsbeke, dat blijkbaar onder verwachtingen bleef in deze competitie, krijgt met US Centre een Henegouwse kuitenbijter te bekampen. De bezoekers hebben hun zinnen gezet op een topvijfplaats en daar zal Wielsbeke moeten rekening mee houden. Het afdanken van trainer Gizze Vergote zou de West-Vlamingen weer op de rails moeten zetten. Of Centre daar mee instemt blijft zeer de vraag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties