Analyse hervatting competitie

Bram Coenen
| 0 reacties
 hervatting competitie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


In Nederland werd de competitie dit weekend hervat. Vooral AZ leek nog wat last te hebben van de winterstop. De mannen van coach Co Adriaanse begonnen met een mager 1-1 gelijkspel tegen NEC en lieten dure punten liggen in de strijd om de titel. Temeer daar PSV wel won, en overtuigend, met 4-0 tegen NAC Breda. PSV neemt zo 2 punten voorsprong op AZ en behoudt 5 punten voorsprong op Ajax, dat voor het eerst in jaren nog eens kon winnen in Utrecht. De ajacieden wonnen met 0-2. Uitkijken bij Ajax was het naar het debuut van de Griekse aanwinst Charisteas. Charisteas speelde een prima wedstrijd en zorgde constant voor gevaar. Met deze nieuwe spits lijkt Ajax een geschikte opvolger te hebben voor Ibrahimovic.

Deze drie ploegen hebben zich nu helemaal afgezonderd. Feyenoord, dat met een half vernieuwde ploeg aantrad, ontgoochelde wederom. Het verloor op eigen veld met 1-2 van Vitesse. Feyenoord zal waarschijnlijk zelfs tot het einde moeten vechten om zekerheid te hebben over Europees voetbal. Het spel van Feyenoord haperde gisteren weer langs alle kanten en coach Gullit lijkt de radelossheid nabij. 

In de strijd voor een Europees ticket deed Roda een heel slechte zaak door te gaan verliezen bij De Graafschap. Roda, dat een heel wisselvallig seizoen doormaakt, verloor met 2-0. Die strijd om Europees voetbal belooft nog heel spannend te worden, zelfs de nummer 10, RKC Waalwijk, komt hiervoor nog in aanmerking. 

Onderin behaalde Twente 3 belangrijke punten op het veld van Willem II, zodat Twente nu toch al 11 punten voorstaat op een eindronde-plaats. Maar de beste zaak deed De Graafschap. De Superboeren wisten voor de tweede keer dit seizoen te winnen en springen zo naar een 16de plaats en komen terug tot op 4 punten van nummer 15, ADO Den Haag. Nummer 17, Den Bosch en nummer 18, RBC, verloren wederom en beterschap lijkt niet meteen in zicht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties