Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen wordt tweede in derde
Jan Martynowski

Cappellen blijft zich in het titeldebat mengen na een krappe 2-1 winst in de topper tegen Turnhout. De eindstand stond aan de rust al op het bord.

Wie om drie uur aankwam had pech. De wedstrijd begon immers al om vijf voor, en Turnhout kreeg al meteen een reuzenkans. De halve lob eindigde echter naast de goal. Direct daarna volgde de eerste aanval van de thuisploeg, en die was meteen raak. De Turnhoutse goalie was kansloos op de mooi opgezette aanval, afgemaakt door de 17-jarige Stevens.

Cappellen zette nog druk, maar na dit veelbelovende begin zakte de wedstrijd wat in, en Turnhout kwam meer en meer opzetten. Echt gevaar kwam er echter enkel vanuit een serie vrijschoppen. Op het halfuur was het dan toch raak: doelman Ferket was kansloos op een knappe vrije trap van Turnhout. Even later mocht Bruno Versavel invallen, zodat het publiek toch nog een oude vedette aan het werk kon zien. Cisse Severeyns was immers geel geschorst. Vlak voor rust kreeg Kapellen een licht gefloten strafschop, die feilloos werd omgezet door De Keyser. Kapellen ging dus met een nipte voorsprong rusten.

In de tweede helft probeerde Turnhout de bordjes gelijk te zetten, maar de aanvallen werden vaak slordig opgezet. Door dit veelvuldig balverlies kon Cappellen enkele keren scherp counteren, maar ook deze counters werden niet altijd goed uitgespeeld. Toen Stevens dan toch eens doorgebroken was, haalde De Schutter hem langs achter neer. Het kwam hem slechts op geel te staan. Turnhout probeerde wel, en vooral Versavel liet zien dat zijn schot nog steeds te duchten valt. Na enkele schoten die vlak over en naast belandden, schoot hij vlak voor tijd op de lat. Het was de grootste kans voor Turnhout, de overwinning was al bij al verdiend voor de thuisploeg.

Cappellen wordt tweede, op een punt van leider Torhout. Turnhout zakt weg naar de vijfde plaats, maar dit lijkt erger dan het is: zij volgen op één punt van Cappellen.