Stadion: The Valley
Sterk Liverpool wint topper
Yves Dekoning

Charlton - Liverpool 1-2

Liverpool heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de Europese tickets. De Mighty Reds haalden tegen concurrent Charlton een achterstand op.

Voor het duel deelden Chalton en Liverpool de vijfde plaats in de Premier League. De eerste helft was gelijkopgaand, maar kansen aan beide kanten. De thuisploeg kwam goed weg toen Dean Kiely een laag schot van Louis Garcia niet voldoende afweerde en Steven Gerrard de rebound tegen de lat knalde. Charlton nam het commando over onder leiding van een vinnige Danny Murphy. In de 20ste minuut dwong de ex-Liverpudlian een hoekschop af. Shaun Bartlett kon de uitstekende voorzet van Murphy binnenkoppen. Liverpool ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en Gerrard zette Kiely opnieuw aan het werk. Op aangeven van de kapitein kreeg Fernando Morientes nog een uitgelezen doelkans, maar Kiely wierp zich heldhaftig voor de bal.

In de tweede helft zagen we een indrukwekkend Liverpool. De Mighty Reds speelden Charlton van het veld. Eerst kon Kiely met behulp van de dwarsligger nog redding brengen op een ziedend schot van John Arne Riise, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Nadat Milan Baros de bal veroverde, kon Fernando Morientes zich vrijkappen en verschroeiend hard uithalen. Na 61 minuten stond de 1-1 op de bordjes. De bezoekers gingen op hun elan verder en bleven druk zetten op de gastheren. Toch viel de goal bijna aan de overkant. Djimi Traoré kon Danny Murphy nog net het scoren beletten. Aan de overkant was Morientes een constante dreiging. Elf minuten voor tijd was het eindelijk raak voor Liverpool. John Arne Riise schoof de bal onder Kiely door in doel. Zo bezorgde hij zijn ploeg een verdiende zege. Liverpool speelde een ijzersterke tweede helft. Zelfs Alan Curbishley, manager van Charlton, moest toegeven dat Liverpool gewoon een klasse te sterk was na de koffie.

Charlton: Kiely, Young, Fortune, El Karkouri, Hreidarsson, Thomas (Kishishev 59), Murphy, Holland (Jeffers 77), Hughes (Euell 66), Konchesky, Bartlett.

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia (Potter 90), Biscan, Gerrard, Riise (Warnock 90), Baros, Morientes (Smicer 88).