Zulte-Waregem langs BHZ in genietbare partij

Ward Bollen

SV Zulte-Waregem heeft zondagmiddag in het Regenboog-stadion met 5-3 gewonnen van Beringen Heusden-Zolder. Het was een genietbare partij op een ietwat drassig terrein met maar liefst 8 goals.

Na amper 15 minuten lagen de Limburgers al in de touwen: D'Hollander en Tankary zorgden al meteen voor een geruststellende 2-0 voorsprong voor de West-Vlamingen. Maar de Limburgers lieten het hoofd niet hangen en vochten verrassend terug. Net voor het halfuur scoorde Kristof Arijs de aansluitingstreffer. In de 37ste minuut lukte Jacky Peeters zelfs de gelijkmaker. Maar luttele ogenblikken later wezen de bordjes alweer in het voordeel van de thuisploeg via opnieuw Tankary. Rust: 3-2. In de tweede helft begonnen de bezoekers goed. Davy Oyen schoot een vrijschop mooi in doel: 3-3. Daarna waren er kansen aan beide zijden voor een voorsprong. Een discutabel doelpunt van Tankary bracht de leider opnieuw op voorsprong: 4-3. Heusden probeerde weer tegen te scoren, maar ditmaal zonder succes. Sergeant, ex-Antwerp, besliste de partij een kwartier voor tijd: 5-3. Het was een spectaculaire wedstrijd, waarin Zulte-Waregem iets koeler was voor de doelmond.

Union en Deinze deelden de punten: 2-2. Roeselare won op overtuigende wijze van Tubeke: 5-1. Aalst deed wat het moest doen in de degradatiestrijd: het won met 2-1 van Dessel Sport. Zowel in de derde periode als het algemeen klassement blijft SV Zulte-Waregem aan de leiding.