Denderleeuw verliest kostbare punten in Wetteren

FC Denderleeuw EH ging op bezoek bij Stand. Wetteren, de ploeg waar Jean-Pierre Van de Velde zo'n 8 jaar geleden nog trainer was en waar enkele bekende ex-spelers nu actief waren. Enkel Schockaert & keeper Schollaert konden echter aantreden tegen blauw-zwart. Bart De Smet & Sven De Geyter waren geel geschorst.

FCD startte sterk aan de wedstrijd, vlotte balwissels, goede passes en vooral een wedstrijd die zich op de helft van de tegenpartij afspeelde. Blauw-zwart dreigde erg hard en in de 23e minuut, slaagde Koen Persoons er in dit om te zetten in een 0-1 voorsprong voor Denderleeuw. Dit waren ook de verdiende rustcijfers voor onze ploeg!

In de 2e helft verloren we het middenveld, een counter van Wetteren was eerder een regel dan een uitzondering. Wetteren beheerste deze speelhelft in het begin. Al gauw konden ze dan ook de gelijkmaker op het scorebord zetten. De blauw-zwarte spelers stonden er verslagen bij. Toch wist de ploeg, onder opvallend luid aanmoedigen van Denis Dessaer, de moed erin te houden en probeerden ze de bal in de netten te krijgen. Helaas voor hen, slaagde ex-FCD speler Koen Schockaert er eerder in de voorsprong te bemachtigen: 2-1. Strijden, zwoegen, vechten, ... Het waren de 3 dingen dat FCD op het veld liet zien. Invallers De Vreese, Van Steenberghe & Verhoeven lieten zich ook opmerken. Helaas kon FCD niet bijbenen. Een paar kansen gingen net naast, De Petter zijn kopbal raakte de keeperss voeten, een vrijschop van Massaux werd weerhouden, ... Het wilde jammer genoeg niet lukken.

Bossuyt Geert was scheidsrechter van dienst na het wegvallen van Didier De Bock. Menig supporter ergerde zich al gauw aan diens "kuren". Onterechte kaarten geven, fouten verkeerd beoordelen, enz. Het werd erger met de minuut. In de 2e helft was er een fase tussen een STW speler en Kevin Van Gheem. Een zware tackle die een penalty verdiende. Bossuyt zag het echter anders en gaf Van Gheem een gele kaart, waardoor deze volgende week geschorst is. ELKE speler, zowel van FCD als STW, was verbaasd rond deze beslissing. De STW'se keeper nadien in de kleedkamer: "Ik was ervan overtuigd dat een penalty ging volgen".

Deze penalty kon de match doen keren, maar iedereen begon zijn woede en verbazing te uiten na deze onterechte beslissing. Iedereen aan de zijkant van het veld stond verstomd te kijken. Wat was hier toch aan de hand... De scheidsrechter had de wedstrijd zeker en vast niet meer in de hand! FCD verloor vandaag onverdiend van KS Wetteren. Elke aanwezige supporter zal het daar alvast mee eens zijn...

WETTEREN: R. Schollaert, P. Maes, Ghijselinck, Mestdagh (46' Q. Schollaert), Wyckaert, Reyns (73' Helderwert), Schockaert (83' Van Steenbergen), Meuleman, S. Maes, Coppens en Vermeerschen

DENDERLEEUW: Deldaele, Wellens (60' Van Steenberghe), Dessaer, De Mol, De Petter, Franck (65' De Vreese), Van Geem, Massaux, Vanwaes (72' Verhoeven), Persoons, De Groote

Gele kaarten: Mestdagh, Meuleman, Coppens, Vermeerschen, Wellens, Van Geem (deze laatste is daardoor geschorst voor de match tegen Sporting West)

FC Denderleeuw behoudt zijn 7e plaats in het klassement, op 8 punten van leiders Cappellen en Denderhoutem.