Cech zal Verlinden niet bedreigen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cech zal Verlinden niet bedreigen
Foto: © SC

De Tsjechische keeper van Chelsea, Petr Cech, zal Dany Verlinden niet bedreigen als het er op aankomt om zo lang mogelijk geen doelpunten binnen te krijgen. Zaterdagmiddag moest hij in het duel tegen Norwich na 1024 minuten geen doelpunten meer te hebben toegestaan nog eens een bal uit zijn net vissen. Het was Neil McKenzie die Cech wist te vloeren.

Daarmee verbeterde Cech het stokoude Engelse record van Liverpool-doelman  Elisha Scott. Cech hield zijn netten 254 minuten langer schoon. Cech was gelukkig dat hij de 1.000 minuten gehaald had. Voor de wedstrijd liet hij al weten dat het zijn streefdoel was nu hij er zo dicht bij was. 

Cech vertoeft nu in een selectief gezelschap van 21 Europese doelmannen die er in geslaagd zijn om 1.000 minuten ongeslagen te blijven. Vitor Baia (FC Porto) heeft die mijlpaal zelfs tweemaal bereikt. Met 1.024 minuten komt Cech op de 20ste plaats uit.

Het Europese record staat op naam van niemand minder dan Dany Verlinden (Club Brugge). Hij bleef van 3 maart tot 26 september 1990 1.320 minuten onklopbaar voor de tegenstand. Dat is helaas nog niet het wereldrecord want dat is in het bezit van Mazaropi. In de jaren zeventig hield deze doelman van Vasco da Gama maar liefst 1.816 minuten alle ballen tegen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties