Stadion: Fratton Park
Pompey-Newcastle, negen keer geel
Yves Dekoning

Portsmouth - Newcastle 1-1

Pompey en Newcastle deelden de punten in een bitsige partij. Scheidsrechter Matt Mesias moest maar liefst negen keer naar zijn borstzakje grijpen om de gele kaart tevoorschijn te toveren.

Het meeste gevaar kwam van Newcastle. Alan Sheaer was het centrale aanspeelpunt en de zwervende Kieron Dyer was niet te controleren. De middenvelders van Portsmouth hadden hun handen vol met Dyer en konden zelf nauwelijk aanvallende acties opstarten. Het was dan ook geen verrassing dat hij de Magpies 0-1 voor bracht. De aanvallende winger kopte twee minuten voor de pauze een voorzet van Lee Bowyer binnen. Maar nog voor rust stond het 1-1. Lomana LuaLua zette Steve Stone op weg naar de gelijkmaker. Hoewel het leek alsof die buitenspel liep, werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Na de rust leek Portsmouth iets meer gedreven, maar de defensie bleef primeren bij de thuisploeg. Ook Newcastle leek niet meer veel zin te hebben zodat het bij 1-1 bleef.

Portsmouth: Ashdown, Primus, Stefanovic, De Zeeuw, Taylor, Stone (O'Neil 86), Skopelitis, Cisse, Berger (Hughes 81), Yakubu (Fuller 85), LuaLua.

Newcastle: Given, Carr, Andrew O'Brien, Boumsong, Hughes, Bowyer, Butt (Kluivert 87), Faye (Jenas 68), Robert (Milner 76), Dyer, Shearer.

Toeschouwers: 20,165