Analyse Exit Eernegem, Wielsbeke en Ursel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Exit Eernegem, Wielsbeke en Ursel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 28ste speeldag vielen enkele merkwaardige uitslagen te noteren. Enerzijds was er het feit dat Sint-Eloois-Winkel een gouden driepunter pakte, anderzijds dat SK Lovendegem een goede zaak deed door winst te boeken tegen US Centre.  Uitslagen die van betekenis zijn voor die barrageplaats want daar komen Winkel, Lovendegem en periodekampioen WS Lauwe nu voor  in aanmerking. Wat wel een zekerheid is: Eernegem, Wielsbeke en Ursel spelen volgend seizoen weer op provinciale vlak.
 
Kampioen FC Doornik velde dit vonnis voor Eernegm met zware eindcijfers. Aanvankelijk kon de thuisploeg ruim een halfuur standhouden met dreigende pogingen via Medland en Verhelst. Daarna ontbond Zinga zijn duivels met een hattrick. Twee minuten voor tijd zorgde Leroy met een vierde doelpunt voor een pijnlijke ontknoping voor de thuisploeg.
 
Halverwege de eerste helft zorgde de volley van Verhoene voor Oudenaardse voorsprong. Via een onrechtstreekse vrije trap kon De Waele Ursel langszij tillen. Nog voor  rust bleek Ursel een geslagen ploeg met bezoekende treffers via Vanalderweirelt en Vergucht. Na rust moest de thuisploeg de kelk ledigen tot op de bodem want Dekeukeleire en Vergucht (pen.) zorgden voor het half dozijn. De tweede tegentreffer via P. De Rycke was goed voor de straks opgeborgen Urselse archieven in het nationale voetbal.
 
Ook Wielsbeke kon het niet bolwerken bij Zottegem. Nochtans startten de West-Vlamingen furieus via Seynhaeve en Ovaere mar de thuisdoelman bleef paraat.  Moreels zette nadien Zottegem op voorsprong. Drie minuten later lukte het toch via de gelijkmaker van Seynhaeve. Na rust domineerde de thuisploeg met de winninggoal via Mevi op het uur terwijl Spitaels nog een strafschop voor Zottegem onbenut liet.
 
Winkel behaalde bij kandidaat-periodekampioen Aalter een gouden zege. In de resterende twee wedstrijden moeten de West-Vlamingen die barrage trachten te ontwijken. Nochtans kwam Aalter via Haeck vrij vroeg op voorsprong. Halfweg stelde Van Engeland gelijk. Na de hervatting stond met Winkel slechts één ploeg op het veld. Cannaert en Himpe zorgden meteen voor een verdiende zege.
 
Prangend wordt het ook voor tweede periodekampioen WS Lauwe dat weliswaar Gistel in bedwang hield maar nu in de laatste twee wedstrijden die barrage moet trachten te ontwijken. In de eerste helft was er weinig animo wegens de doelmannen zelden of geen werk. Slechts in het slotkwartier kwam er enige spanning met een poging van Notredame (Gistel) en de ingevallen thuisspeler Vandendriessche. In het laatste halfuur moest Gistel met 10 verder wegens de uitsluiting van Boussy (2 x geel).
 
Bij Peruwelz kon Gent-Zeehaven het niet bolwerken. Vrij snel brak Bula de wedstrijd open voor de thuisploeg. Het sein voor Zeehaven om dominanter voor de dag te komen hoewel de gelijkmaker uitbleef. In het slotkwartier kregen de bezoekers de nekslag toegediend door Rosier.
 
SK De Jeugd Lovendegem blijft nog steeds geloven in het behoud of in het slechtste geval een barrage. Tegen US Centre pakte Ben Kadi uit met twee lucratieve stiftballen. De tweede helft werd een doelpunten - en kleurrijke wedstrijd. Thuisspeler Neirynck werd uitgesloten maar voordien had Centre via Menten en Rosamilia de balans in evenwicht gebracht. Eerst tilde Camilieri Lovendegem weer op voorsprong waarna Manuelle (pen.) weer gelijkstelde. De klasse van Camilieri en Ben Kadi zorgden in het slotkwartier voor de winst. Centre eindigde met 9 man wegens de uitsluiting van Paci (2 x geel) en Geers (rood).
 
Voor de derde periodetitel deed SK Lebeke-Aalst een zeer goede zaak met winst te boeken tegen Diksmuide. Halfweg eerste helft en begin tweede periode zorgden Paerewijck en Van Herreweghe voor SKLA-voorsprong. Twintig minuten voor tijd milderde Van Driessche waarna De Ridder een derde thuisdoelpunt scoorde. Op strafschop via Verelst  kwamen de Henegouwse bezoekers weer dichter. In de laatste 10 minuten zorgden Van Herreweghe en Dhaenens voor de definitieve winnende kloof.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties