Analyse Vechten voor het laatste eindrondeticket

Steven Bologne
Vechten voor het laatste eindrondeticket

Het is spannend aan de top en onderaan de klassering. Er valt bovenaan immers nog een laatste eindrondeticket te verdelen, en onderin is het vechten om de degradatie te ontlopen.

Leider en kampioen Willebroek Meerhof pakte onverdiend een punt bij Hoogstraten. In de eerste helft van de wedstrijd kreeg Willebroek slechts Ć©Ć©n kans, de lat bracht redding voor de thuisploeg. Hoogstraten daarentegen domineerde de partij en kreeg een karrevracht aan kansen, maar kon die niet benutten. Eindstand: 0-0.

Wilrijk kroop door het oog van de naald tegen de rode lantaarn Jette.Wilrijk kon pas in de slotminuten afstand nemen van de bezoekers die nog steeds, 3 speeldagen voor het einde van de competitie, geen enkele wedstrijd kon winnen.

Rupel Boom hield de 3 punten thuis na een zege tegen SK Lebbeke. Voor de club uit Lebbeke begint het er stillaan bijzonder slecht uit te zien. Provinciale nadert, de club heeft nu al 4 punten achterstand op zijn voorganger. Rupel Boom heeft zekerheid omtrent de eindronde.

Rhode Verrewinkel kon thuis opnieuw niet winnen, tegenstander was deze keer Berchem. Ondanks een sterke eerste helft kreeg de thuisploeg in de tweede helft het deksel op de neus. Nadat Vanhaelen met twee gele kaarten mocht gaan douchen scoorde Berchem met een fraai geplaatst schot. Nadat Sanderson opnieuw met dubbel-geel mocht gaan douchen was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Berchem houd zijn kansen gaaf voor de eindronde, Rhode Verrewinkel zal nog moeten vechten tot de laatste speeldag voor het behoud.

Kampioen: Willebroek Meerhof
Eindronde: Rupel Boom, RC Lebbeke en ? ( Londerzeel, Dilbeek en Berchem maken nog kans)