Wie haalt de Champions League?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wie haalt de Champions League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Champions League halen betekent voor elke club een forse financiële injectie. In Engeland zijn er maar liefst vier ploegen die mogen aantreden in het lucratieve kampioenenbal. Leider Chelsea en achtervolgers Arsenal en Manchester United zijn al zeker van hun plaatsje in de bokaal voor volgend seizoen. Voor het vierde lot wordt hard gevochten. 

De strijd om het vierde felbegeerde ticket lijkt tussen Everton, Bolton en Liverpool te zullen gaan. Everton bezet momenteel de vierde plaats in de stand. De Toffees leken lang af te stevenen op de Champions League, maar voelen de laatste weken steeds meer de hete adem van buur Liverpool in de nek. Ook Bolton mengt zich steeds meer in de debatten. De ploeg van sam Allardyce is genaderd tot op twee punten van Everton. De Mighty Reds volgen na de misstap van dit weekend op drie punten. Everton heeft wel één match minder gespeeld. Op ruime afstand volgen Tottenham, Middlesbrough, Aston Villa en Charlton. Dit viertal moet echter al hopen enorm veel puntenverlies voor Everton, Liverpool en Bolton. 


Het programma van Everton ziet er loodzwaar uit. Tegen Arsenal en Manchester United punten rapen zal niet simpel zijn. Ook Newcastle is een zware kluif. Thuis tegen Birmingham en in Fulham moet zeker gewonnen worden. Manager David Moyes heeft het lastig sinds sterkhouder Thomas Gravesen naar Real Madrid vertrok. Toch is de wil enorm groot op Goodison Park. Everton kampt met financiële problemen en kan de inkomsten uit de Champions League goed gebruiken. De laatste speeldag kon wel eens beslissend zijn, en dan moet Everton naar het Reebok Stadium van concurrent Bolton.

Ook voor Bolton staan twee wedstrijden op het programma die elk zeker drie punten moeten opleveren. Southampton en Portsmouth zijn zeker haalbare kaarten, maar Aston Villa is dé ploeg in vorm en dit seizoen Chelsea kloppen is een titanenwerk. Sam Allardyce zal enorm blij mogen zijn als hij op de laatste speeldag nog een kans heeft om de vierde plaats te grijpen. Maar als Bolton dan op minder dan drie punten van de concurrenten staat, dan heeft het een goede kans om het te halen. 

Liverpool staat er op papier het minst goed voor en zou negen op negen moeten halen tegen Portsmouth, Crystal Palace en Middlesbrough. Dat is geen sinecure. Palace vecht tegen de degradatie en de Mighty Reds hebben moeite om op verplaatsing te bevestigen. Op de voorlaatste speeldag wacht een bezoek aan Highbury, daar tegen Arsenal punten pakken zou een bonus zijn. Op de laatste speeldag moet dan Aston Villa er aan geloven. Rafael Benitez heeft dus zeker nog een kans, maar er wachten hem zware weken. 

Liverpool heeft wel nog een andere mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Champions League. Als de Reds de editie van dit jaar winnen, mogen ze op voordracht van de FA automatisch naar de volgende uitgave. Dan moeten ze wel eerst in twee duels voorbij Chelsea zien te raken. En in een eventuele finale zou PSV of AC Milan wachten. Dat zijn krachtenslopende matchen die de concentratie afleiden van de competitie en Liverpool wel eens de vierde plaats zou kunnen kosten.


Programma Everton

Everton - Manchester United 
Everton - Birmingham
Fulham - Everton
Everton - Newcastle
Arsenal - Everton
Bolton - Everton


Programma Bolton

Bolton - Southampton
Aston Villa - Bolton
Bolton - Chelsea
Portsmouth - Bolton
Bolton - Everton


Programma Liverpool

Portsmouth - Liverpool
Crystal Palace - Liverpool
Liverpool - Middlesbrough
Arsenal - Liverpool
Liverpool - Aston Villa



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties