Osasuna tweede bekerfinalist

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Osasuna tweede bekerfinalist
Foto: © SC

Osasuna heeft zich voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de finale van de Copa del Rey.  De terugwedstrijd op het veld van Atlético Madrid eindigde op een scoreloos gelijkspel.  Osasuna had de heenmatch gewonnen met 1-0 en mag het in de finale opnemen tegen Betis SevillaAtlético Madrid verspeelde gisteren mogelijk zijn laatste kans op Europees voetbal.  Na een desastreuze reeks in de competitie – Atlético scoorde de voorbije vijf wedstrijden amper één doelpunt – zijn de Madrilenen immers weggezakt naar de tweede kolom.  

In een zwakke en saaie eerste helft deelde scheidsrechter Medina Cantalejo zeven gele kaarten uit en floot hij maar liefst 35 fouten.  Doelgevaar werd er nauwelijks gecreëerd.  Alleen Atlético-speler Nuñez was een keer gevaarlijk, maar doelman Elía was de beste in het onderlinge duel.  Torres stond zoals zo vaak geïsoleerd in de spits en kreeg amper bruikbare ballen.  De bezoekers beperkten zich tot het verdedigen van hun uitgangspositie en zorgden dus evenmin voor doelgevaar.

De tweede periode, in aanwezigheid van Maradona, bood weinig beterschap.  Nuñez werd vervangen door Salva maar ook hij kon geen potten breken.  Elía moest wel nog één keer een fabuleuze redding uit zijn mouw schudden op een poging van Colsa, maar verder kwamen de Madrilenen niet.  Osasuna toonde zich tevreden met het scoreloos gelijkspel en geeft met een bekerfinale zijn grijze seizoen toch nog wat kleur.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties