Recordhouder zegt nationale ploeg vaarwel

Truyens Himke
| 0 reacties
Recordhouder zegt nationale ploeg vaarwel
Foto: © SC

De Finse goalie Antti Niemi heeft beslist niet meer uit te komen voor zijn vaderland, de reden hiervoor is dat hij zich na zijn blessures volledig op zijn team Southamton wil concentreren.
 
Antti Niemi heeft de Finse voetbalbond laten weten dat hij zich niet meer beschikbaar stelt om voor zijn vaderland uit te komen. De reden hiervoor is duidelijk, Niemi kende een zeer turbulent seizoen met vele blessures. De goalie is er dan ook van overtuigt dat hij er beter aan doet zich volop te concentreren op zijn club Southampton.
En ook het moment om het Finse team te verlaten is volgens hem niet dramatisch; “Op het einde van dit seizoen ontpopte Jussi Jaaskelainen zich tot één van de beste doelwachters van de Premier League, dus ik laat het Finse doel zeker en vast met een gerust hart achter.”
 
Door dit afscheid komt er een einde aan de record reeks van de Fin, het nummer één van van het Noordelijke land heeft maar liefst 66 caps op zijn naam. Hij maakte zijn debuut in 1992 tegen Tunesië en vormde sindsdien een vaste waarde.
 
Niemi’s carrière startte bij HJK Helsinki, daarna ging hij via FC Kopenhagen en de Rangers naar Southampton .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties