Aab heeft eindelijk eerste punt te pakken

viki meeuwis
| 0 reacties
Aab heeft eindelijk eerste punt te pakken
Foto: © SC

Aab heeft eindelijk zijn eerste punt te pakken na de match gisterenavond in het eigen Aalborg Stadion tegen FC Midtjylland. Beide ploegen eindigden vorig jaar in de top vier en willen dit resultaat graag overdoen of zelfs beter. Maar Aalborg verloor op de eerste speeldag al van FC Kopenhagen en de match erna ging het al niet veel beter, 2-1 verlies uit bij OB.


AaB  FC Midtjylland: 1-1
Het zag er gisteren lang naar uit dat in deze match Aalborg weer het onderspit zou delven. In de eerste helft domineerden ze nochtans maar kon niet tot scoren komen.

In de tweede helft opende Razak Pimpong de score door in de 51e minuut de 0-1 op het bord te zetten voor FC Midtjylland. Op dat moment zette Aab druk op de verdediging van Midtjylland zodat de spitsen van de bezoekers vrij spel kregen. David Nielsen kwam opzetten langs de rechterflank en kon met een harde pass Mikkel Thygesen bereiken. Deze speelde mooi door naar Pimpong die geheel vrij stond en met weinig moeite de bal binnenschoot.  

De fans van de thuisploeg waren net als bij de twee voorgaande matchen getuige van het feit dat hun ploeg onverdiend ging verliezen. Afgezien van die ene kans kon Midtjylland niks beginnen tegen de thuisploeg. Aab was gretig naar de bal en kon zich verschillende malen vrijspelen, bovendien won het ook alle duels op het middenveld. De kentering kwam er in de 72e minuut toen de Zweed Martin Ericsson een pass naar Simon Bræmer gaf die een nogal wanhopig tackelende Kristian Bak Nielsen kon verschalken en de bal kon binnenwerken.

Daarmee heeft Aab eindelijk een punt te pakken, Midtjylland heeft er ondertussen vier.

Toeschouwers: 5.867
 
Vanmiddag om 15.00 uur worden volgende wedstrijden nog gespeeld:
 
Silkeborg - SønderjyskE 
 
AGF - Viborg 
  
Nordsjælland - FC København 
 
AC Horsens - OB 
 

Esbjerg -  Brøndby  (deze wedstrijd wordt om 17.30 uur gespeeld)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties