Barcelona verplettert Chinese kampioen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Barcelona verplettert Chinese kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona won in China van kampioen Shenzhen Jianlibao. De Catalanen verpletterden hun Aziatische tegenstander met maar liefst 9-0.

Frank Rijkaard speelde in beide helften met een compleet ander team. In de eerste helft zagen de Chinezen een briljante Ronaldinho die met z'n gave techniek vaak de handen op elkaar kreeg. Halfweg de eerste helft opende middenvelder Iniesta de score. Nog voor rust zette Larsson, na een goeie pass van Giuly, de 0-2 op het bord. Eén minuut later werd het zelfs al 0-3. Dit keer was het Giuly zelf die voor het doelpunt tekende. 

Na rust ging Barcelona zowaar nog gemakkelijker doorheen de lokale afweer. Bij z'n eerste baltoets was het al raak voor Samuel Eto'o. Daarna was het tijd voor Messi, de ster van het WK -20, om aan het publiek te tonen wat hij in z'n mars heeft. Binnen een halfuur scoorde de Argentijn twee keer. Bovendien scoorden ook Van Bronckhorst en Deco op pass van Messi. Uiteindelijk was het opnieuw Eto'o die voor de negende treffer tekende.

Barcelona (1e helft): Jorquera, Damià, Edmílson, Puyol, Sylvinho, Márquez, Iniesta, Gabri, Ronaldinho, Larsson en Giuly. 

Barcelona (2e helft): Valdés, Belletti, Oleguer, Rodri, Gio, Xavi, Deco, Van Bommel, Pitu, Messi en Eto'o.

Doelpunten: 0-1 Iniesta 23, 0-2 Larsson 37, 0-3 Giuly 38, 0-4 Eto'o 46, 0-5 Deco 54, 0-6 Messi 62, 0-7 Van Bronckhorst 64, 0-8 Messi 86, 0-9 Eto'o 89.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties