Eerste topderby komt er al aan

Yves Dekoning
| 0 reacties
Eerste topderby komt er al aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag 21 augustus is het al zover. Titelverdediger Chelsea ontvangt rummer-up Arsenal op Stamford Bridge. Beide Londense topteams behoren weer tot de superfavorieten en niemand wil zo vroeg op het seizoen al op achtervolgen aangewezen zijn. Zowel de Blues als de Gunners wonnen hun eerste duel moeizaam. Deze derby zou wel eens een voorzichtig tactisch steekspel op het scherp van de snee kunnen worden.

Op de dag des Heren ontmoeten ook Bolton en Everton elkaar. Dat zijn het nummer vijf en vier van vorig seizoen. Bolton haalde op de eerste speeldag één punt tegen Aston Villa (2-2), Everton werd weggespeeld door Manchester United. De Toffees konden de schade beperken tot 0-2. Met een nieuwe nederlaag zouden we al van een gemiste start kunnen spreken. Dreigt een zwaar seizoen voor Everton? 

De acht overige wedstrijden worden op zaterdag afgewerkt. Manchester United zal zijn vroege vorm willen bevestigen door Aston Villa opzij te zetten. De Villains wachten nog steeds op offensieve versterking en zullen het moeilijk krijgen om iets te rapen op Old Trafford.

Liverpool speelt voor het eerste sinds het de Champions League won nog eens een officiële match op Anfield Road. Sunderland zal zonder twijfel strijdend ten onder gaan in een kolkend stadion. De Black Cats verloren op de eerste speeldag en ook in deze wedstrijd zal punten pakken geen sinecure zijn. 

Voor Newcastle is het nu al bijna van moeten. De Magpies ontvangen West Ham. De Irons barsten van het zelfvertrouwen nadat op speeldag één Blackburn opzij werd gezet met 3-1. Tottenham en Middlesbrough gaan allebei voor Europees voetbal, net als Birmingham en Manchester City. Dat beloven dus twee interessante duels te worden.

Leider Charlton krijgt het onfortuinlijke Wigan over de vloer. De Nieuwkomers in de Premier League hielden bij hun debuut bijna Chelsea op 0-0. Spijtig genoeg besliste Hernan Crespo daar diep in blessuretijd anders over. Kunnen de Latics in Charlton wel punten grijpen? 

Fulham heeft al één punt, Blackburn nog niet. In het eigen Ewood Park moet dus gewonnen worden. De laatste wedstrijd van de tweede speeldag gaat tussen West Brom en Portsmouth. Voor de degradatiekandidaten vroeg op het seizoen al een zespuntenmatch.



 



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties