'Nigeria -20 speelde met 25-jarigen'

Philippe Crols
| 0 reacties
'Nigeria -20 speelde met 25-jarigen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zomer haalde het Nigeriaans elftal de finale op het werelkampioenschap voor spelers tot twintig jaar. Aan die finaleplaats zou echter wel een reukje hebben gezeten. Sommige Nigerianen zouden zelfs 25 jaar oud geweest zijn. 

De Nederlander Clemens Westerhof is momenteel werkzaam als verslaggever voor de Nigeriaanse televisie. Hij becommentarieerde voor de Nigeriaanse televisie ook de finale tussen Nigeria en Argentinië op het wereldkampioenschap in Nederland. Volgens hem speelde de Nigeriaanse ploeg inderdaad met jongens die veelal minimaal 25 jaar oud waren. "De mensen in Nigeria snapten maar niet dat iedereen in Europa dacht dat die jongens 20 jaar oud waren", vertelt Westerhof. 

Volgens de Nederlander is het helemaal niet de eerste keer dat er gesjoemeld werd met paspoorten. "Dertig procent heeft geen geldig geboortebewijs. Er wordt veel gesmokkeld met de regels en dat is logisch. Voetbal is een miljoenenbusiness", aldus Westerhof. Ook de door Feyenoord gekochte Nigeriaan, John Owoeri, zou minimaal 22 jaar oud zijn. Ook al staat er op zijn paspoort dat hij maar 18 jaar oud is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties