Bolton wint verdiend thuis

Dirk Pieters

Bolton – Newcastle was een partij tussen twee ploegen die hun start enigszins gemist hadden.Beide ploegen haalden één op zes in de competitie. Newcastle dat nog bezig is met versterking te zoeken, wou vandaag absoluut niet verliezen in het Reebok-stadion.

In het begin van de wedstrijd noteerden we enkele kleine kansjes voor beide ploegen, waardoor beide keepers weinig werk hadden in het eerste half uur. Na 37 minuten kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Een voorzet van Nicky Hunt kwam op het hoofd van El-Hadji Diouf en die kopte koelbloedig voorbij Shay Given. Newcastle moest gaan komen, maar echt grote kansen kregen de ‘Magpies’ niet. Bolton mocht dan ook gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Net na de rust kon Bolton de score verdubbelen via Stelios Giannakopoulos. Het zag er behoorlijk slecht uit voor Newcastle. De ‘Magpies’ leken aangeslagen, geen enkele kans kwam er nog voor Newcastle. Het was dan ook Bolton die op zoek bleef naar een derde doelpunt. De wedstrijd kabbelde voort naar het einde, en het bleef bij de 2-0.

Newcastle doet een slechte zaak door dit verlies en blijft op twee punten staan uit drie wedstrijden. Kan de komst van Owen iets veranderen? Bolton daarentegen heeft nu 5 punten en is daarmee zeker niet ontevreden.