Analyse Chelsea ontbindt duivels, Spurs haken af

Tom Ceusters
| 0 reacties
Chelsea ontbindt duivels, Spurs haken af
Foto: © SC

Van de vier leiders na speeldag 2, kwamen er op de derde speeldag slechts twee in actie. Tottenham en Chelsea konden een klein psychologisch voordeel veroveren op de concurrenten, die hun wedstrijd uitgesteld zagen door de Champions League-voorrondes.

Regerend kampioen Chelsea speelde de eerste twee wedstrijden niet schitterend, maar tegen West Bromwich Albion liep het plots al een stuk vlotter. Frank Lampard (foto) vierde de geboorte van dochtertje Luna met twee doelpunten, en hielp z'n team zo aan een eenvoudige 4-0 overwinning en een negen op negen, zonder tegendoelpunt. De Baggies van hun kant verloren pas voor de eerste keer deze competitie, en blijven met hun vier op negen comfortabel in de middenmoot.

Tottenham kon geen vervolg breien aan de goede start. De Londenaars kwamen zwak voor de dag tegen Blackburn en konden amper kansen afdwingen. De 0-0 eindstand zorgde ervoor dat de Spurs hun maximum kwijt zijn. Naast Tottenham vinden we nu Manchester City, dat het moeilijk had op Sunderland, maar wel met de overwinning naar huis ging. City wipt over United (dat wel een match minder speelde), en staat met een zeven op negen mooi bovenaan mee te blinken. Sunderland blijft puntenloos.

Arsenal herstelde goed van de nederlaag tegen Chelsea. De Gunners blikten Fulham in met 4-1, dankzij twee doelpunten van Thierry Henry en twee van Pascal Cygan (foto). De Cottagers haalden in drie speeldagen een schamele één op negen, hun slechtste start ooit.

Bolton en Newcastle hadden slechts één punt na twee speeldagen, onvoldoende voor ploegen die mee willen strijden voor de Europese tickets. In het onderlinge duel won Bolton vlot met 2-0, zodat Newcastle onderaan het klassement blijft bengelen en, erger, nog steeds niet kon scoren. De mogelijke komst van Michael Owen lijkt dus geen overbodige luxe...

Middlesbrough kende voor dinsdag eenzelfde probleem als Newcastle: een doelpunt maken was oh-zo-moeilijk voor Boro, maar tegen Birmingham nam Mark Viduka (foto) zijn verantwoordelijkheid op. De Australische spits leidde z'n club met twee doelpunten naar de eerste overwinning van het seizoen. Birmingham blijft achter met een schamele één op negen.

Ook Portsmouth behoort tot het groepje clubs met één op negen. Pompey was doorlopend de betere tegen Aston Villa, maar de Villains hielden met tien man stand en gingen dankzij de 1-1 eindstand toch nog met een puntje naar huis.

Voorlopig heeft de Premier League met Chelsea dus nog slechts één leider. Ook onderaan de verwachte ploegen: nieuwkomers Sunderland en Wigan (wel met een match minder) veroverden nog geen enkel punt...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties