Arsenal grijpt in extremis winst tegen FC Thun

Jari Wels

Arsenal heeft vanavond een moeizame 2-1 zege geboekt tegen het zwitserse FC Thun. Dennis Bergkamp bracht de Engelsen langszij.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven op Highbury, het debuterende FC Thun speelde goed mee maar kon nauwelijks een kans bijeen voetballen. Het was Arsenal dat enkele goede kansen kreeg maar ze niet wist te benutten. Bij de Gunners was de afwezigheid van kapitein Thierry Henry duidelijk zichtbaar. Op slag van rust kreeg Robin Van Persie nog een onterechte rode kaart na een onopzettelijke botsing.

Arsenal startte goed aan de tweede helft, Gilberto wist de score te openen voor de Londenaars. Maar FC Thun gaf zich niet zomaar gewonnen, via een prachtig doelpunt van Ferreira kwamen de Zwitsers langszij. FC Thun bleef zich goed weren maar in de 92ste minuut moesten ze zich toch gewonnen geven, invaller Dennis Bergkamp scoorde op het nippertje de winning goal en hield zo de 3 punten op Highbury.