Laatste kans voor Luxemburgo?

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Laatste kans voor Luxemburgo?
Foto: © SC

Morgen en overmorgen staat alweer een volledige speeldag van de Primera División op het programma.  Slechts één vraag beheerst de Spaanse voetbalwereld momenteel: kan Real Madrid eindelijk nog eens winnen?  De Koninklijke komt pas donderdag in actie tegen Athletic, de andere partijen worden woensdagavond gespeeld.  Toppers van de vierde speeldag zijn Barcelona-Valencia en Deportivo-Betis. 
 
Landskampioen Barcelona ontvangt Valencia, dat nog steeds op zoek lijkt naar het juiste systeem.  Beide ploegen hebben iets recht te zetten na een teleurstellende prestatie het voorbije weekend.  Barça liep tegen zwarte beest Atlético zijn eerste nederlaag van het seizoen op en ook Valencia is niet meteen de meest geliefde tegenstander van de Catalanen.  De ploeg uit de appelsienenstad kan morgen geen beroep doen op Kluivert (ex-Barcelona).  Cañizares neemt wellicht terug zijn plaats onder de lat in. 
 
Real Madrid krijgt donderdag het bezoek van Athletic Bilbao.  De Basken konden na de overwinning tegen Real Sociedad op de eerste speeldag niet bevestigen, maar krijgen tegen een Real op de dool misschien de kans om alles weer goed te maken.  Voor Luxemburgo is de wedstrijd tegen Athletic misschien wel de match van de laatste kans.  De coach heeft in elk geval nog wat puzzelwerk voor de boeg.  Helguera ondergaat morgen een laatste test om te bepalen of hij kan spelen.  Sergio Ramos is er niet bij wegens schorsing en ook Baptista moet een speeldag aan de kant blijven.  Woodgate en Mejía lijken de grootste kanshebbers om de centrale verdedigers te vervangen.  Pavón wordt wellicht gepasseerd door Luxemburgo. Gravesen neemt waarschijnlijk de plaats van Baptista in op het middenveld. 
 
Deportivo kon tegen Valencia niet echt overtuigen, maar krijgt thuis tegen Betis een nieuwe kans om zijn leiderspositie te rechtvaardigen.  De Galiciërs kunnen niet rekenen op Momo en de geschorste Munitis.  Betis start wellicht opnieuw met zijn op papier sterkste elftal.  Dani is wel nog steeds geblesseerd. 
 
In Sevilla staat met Sevilla-Cádiz een echte derby op het programma.  De thuisploeg vindt voorlopig moeilijk de weg naar de netten.  Gelukkig wordt Kepa geen dag schorsing opgelegd, want Sevilla kampt met heel wat geblesseerden in de aanvallende linie.  Makukula, Saviola, Maresca, Adriano, Kanouté en Luis Fabiano zijn geblesseerd of twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen.  Cádiz kan niet rekenen op Mirosavljevic en Juanjo Bezares en start waarschijnlijk met dezelfde elf die vorig weekend Villarreal in bedwang hielden.  
 
Atlético Madrid en Espanyol Barcelona moeten proberen te bevestigen na hun stunt van het voorbije weekend.  Atlético gaat op bezoek bij Real Sociedad, op papier een haalbare kaart.  Espanyol moet naar Racing Santander, dat wat vertrouwen kon putten uit de overwinning op het veld van Celta de Vigo.  
 
Villarreal is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen.  De ploeg van Pellegrini ontvangt in het eigen El Madrigal Celta de Vigo.  Riquelme maakt normaal gezien zijn wederoptreden.  Bij Celta is Canobbio langdurig geblesseerd.  
 
Het verrassende Getafe ontvangt Real Mallorca, dat zondag zijn eerste punten van het seizoen sprokkelde.  Als beide ploegen even vlot scoren en laten scoren als vorig weekend, wordt het in elk geval een doelpuntenrijke wedstrijd.  Veel goals moeten er niet verwacht worden in het duel tussen Zaragoza en Osasuna.  Beide teams scoorden in drie wedstrijden nog maar twee treffers.  De laatste partij van de vierde speeldag is die tussen Alavés en Málaga, twee ploegen die dit seizoen nog niet echt konden overtuigen.  Málaga behaalde vorig weekend wel zijn eerste overwinning van het seizoen, de Basken zijn voorlopig hekkensluiter en wachten nog altijd op hun eerste driepunter.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties