Analyse Bergen blijft op kop ondanks gelijkspel

Niels Hendriks
Bergen blijft op kop ondanks gelijkspel

Analyse tweede klasse - speeldag n°5 - zaterdag

Op zaterdagavond werden er al zeven van de negen wedstrijden van de vijfde speeldag afgewerkt. De wedstrijd die het meeste in het oog sprong was de topper tussen Bergen en KVSK United.

Deze topper tussen leider Bergen en KVSK United eindigde op een 2-2 gelijkspel. Het zag er naar uit dat Bergen zijn eerste nederlaag van het seizoen ging toegediend krijgen. United stond immers enkele minuten voor het einde nog 1-2 voor, maar in de voorlaatste minuut viel alsnog de gelijkmaker. Beide ploegen blijven zo ongeslagen, voor de Limburgers is dit al de 35ste competitiewedstrijd op rij zonder nederlaag.

De nummers twee en drie uit de stand slaagden er niet in om hun partij te winnen. Dessel Sport ging met 2-0 onderuit op het veld van Tubize. Virton behaalde een 1-1 gelijkspel tegen KBHZ. De Limburgers blijven dus op zoek naar hun eerste zege in deze competitie. Dessel en Virton zien de eerste plaats aan hun neus voorbij gaan.

Na vorige week in Geel slaagde KV Mechelen er voor de tweede maal op rij in om te winnen. Ditmaal ging het met 0-3 winnen bij SK Deinze, Malinwa maakt dankzij deze twee zeges een mooie sprong in de rangschikking. OH Leuven begon sterk aan het seizoen met een 6 op 6 maar het verloor op deze vijfde speeldag voor de derde keer op rij. KV Oostende versloeg OHL immers met 2-1.

Verbroedering Geel behaalde op eigen veld eindelijk hun eerste overwinning. Het won met 2-0 van RS Waasland. Beide ploegen behaalden nog maar vier punten uit vijf wedstrijden en stellen dus teleur. In de partij die al om 18u00 werd opgang gefloten won Ronse met 1-0 van KV Kortrijk.