Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic blijft aanklampen
Pieter Marius

Celtic Glasgow blijft The Hearts in het vizier houden. Het won moeizaam met 2-1 van Inverness. Het was Craig Beattie die zijn team naar de zege loodste. De twee doelpunten kwamen op zijn naam te staan.

Bij de thuisploeg was Maciej Zurawski de opvallende afwezige. De reden daarvoor was de terugkeer van Chris Sutton, die in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen geblesseerd uitviel. Ook zijn spitsenbroeder Hartson kwam aan de aftrap. In de aanvangsfase van de wedstrijd zorgde Celtic voor het meeste gevaar. Stephen McManus en Shaun Maloney ondernamen de eerste doelpogingen. Ze konden de netten niet doen trillen. Daarna toonde bezoekende doelman Brown zich van zijn beste kant. Tot twee keer toe leek Craig Beattie te scoren, maar Brown kon beide pogingen uit zijn doel houden. Even later kwam Chris Sutton dicht bij de openingstreffer, maar ook zijn kopbal werd geweerd door Brown. De laatste kans voor de rust was opnieuw voor Celtic. Deze keer kopte McManus op de deklat.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg direct het deksel op de neus. Het was Dennis Wyness die zijn team op voorsprong bracht. Even later kreeg Brewster de ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen, hij miste echter. Celtic kon zich na een zwakke start in de tweede helft herpakken. Craig Beattie kon na een voorzet van Maloney de gelijkmaker tegen de netten trappen. Even later kon hij zijn tweede doelpunt vieren nadat hij mooi op weg werd gezet door Sunsuke Nakamura. Net voor affluiten kwam de thuisploeg nog goed weg nadat Virgo de bal raakte met zijn hand in het strafschopgebied.