Hearts
Rangers FC
Datum: 24/09/2005 13:30
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Hearts verslaan Rangers
Pieter Marius
| 0 reacties
Hearts verslaan Rangers
Foto: © SC

The Hearts blijven onklopbaar. Vandaag waren ze te sterk voor regerend landskampioen Glasgow Rangers. Roman Bednar zorgde voor het enige doelpunt. De Rangers volgen nu al op elf punten van de ongeslagen leider.

Bij de thuisploeg kwam de Braziliaan Samuel Camazzola voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Ook Rudi Skacel mocht terug in de basiself starten, nadat hij afgelopen woensdag genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Bij de Rangers mocht Dado Prso terug aan de aftrap verschijnen. Het was de Kroaat die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Met een mooie voorzet probeerde hij Olivier Bernard te bereiken. Die kon echter net niet bij de bal. Na een kwartier spelen kon ook de thuisploeg dreigen. Een hoekschop van Paul Hartley kwam bij Bednar terecht. Die kon zich ontdoen van Marvin Andrews, en de bal voorbij Waterreus koppen. Rudi Skacel zette diezelfde Bednar even later op weg naar een tweede doelpunt, maar deze keer miste zijn kopbal de goede richting. Nadat Prso de kans op de gelijkmaker niet kon benutten besloot coach McLeish het tactisch over een andere boeg te gooien. Thomas Buffel kwam op het veld in de plaats van de defensiever ingestelde Rodriguez.

Dankzij deze wissel konden de bezoekers voor druk zorgen in de tweede helft. De thuisploeg stond echter goed te verdedigen zodat de Rangers weinig openingen vonden. Halfweg de tweede helft kwamen de Hearts goed weg. Een half-volley van Jeffers kwam op de arm van verdediger Neilson terecht. Scheidsrechter Clark zag geen overtreding en liet begaan. Na dit voorval waren de Rangers niet meer in staat om voor gevaar te zorgen. Met deze zege evenaren de Hearts het clubrecord van 1914-1915 met acht zeges op een rij.

Eindstand: Hearts 1-0 Rangers

Doelpunten: Bednar 1-0

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Fyssas, Jankauskas, Hartley, Camazzola, Skacel, Bednar, Brellier.
Subs: Banks, McAllister, Simmons, Cesnauskis, Berra, Wallace, Elliot.  

Rangers: Waterreus, Rodriguez, Andrews, Kyrgiakos, Ricksen, Namouchi, Murray, Ferguson, Bernard, Prso, Novo. 
Subs: Klos, Lowing, McCormack, Buffel, Jeffers, Nieto, Pierre-Fanfan.

Scheidsrechter: K Clark