Premier League aantrekkelijker maken

Dirk Pieters
| 0 reacties
Premier League aantrekkelijker maken
Foto: © SC

Arsenal-coach Arsène Wenger is naar buiten gekomen met een opmerkelijk voorstel. De trainer wil dat ploegen extra punten krijgen voor het aantal gescoorde doelpunten. Wenger wil op deze manier het voetbal in Engeland opnieuw aantrekkelijker maken.

De interesse in het Engels voetbal neemt af en ook de toeschouwersaantallen in de Premier League lopen achteruit. Arsène Wenger denkt een oplossing te hebben. "We moeten de ploegen stimuleren om aanvallend te blijven spelen, ook als ze al op voorsprong staan. Extra punten toekennen op basis van het verschil tussen de gemaakte doelpunten en de doelpunten die je tegen krijgt. Één extra punt als een club met drie doelpunten verschil zou kunnen winnen. Als we deze techniek nu al zouden toepassen zouden we pas na 3 speeldagen twee ploegen een extra punt mogen geven. Zowel Chelsea en Arsenal konden die speeldag vier doelpunten maken. Ook Charlton en West Ham zouden nog een bonuspunt krijgen.

"Het is niet makkelijk om een ingrijpende verandering toe te passen maar de meest succesvolle teams zijn altijd diegenen die aanvallend spelen", aldus de Arsenal-coach.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties