Analyse Real en Barça winnen zonder te overtuigen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real en Barça winnen zonder te overtuigen
Foto: © SC

Real Madrid en FC Barcelona behaalden het voorbije weekend ruime overwinningen tegen Alavés en Betis Sevilla.  Overtuigen deden beide titelfavorieten echter opnieuw niet.  Villarreal behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen en ook Valencia pakte drie punten.  Celta de Vigo en Getafe, de twee verrassingen van deze competitiestart, wonnen eveneens.  
 
Landskampioen Barcelona kreeg met Betis Sevilla opnieuw een zware tegenstander voor de kiezen.  De Catalanen verloren de voorbije vijf seizoenen vier keer in het Ruiz de Lopera en speelden er één keer gelijk, maar mochten zaterdag eindelijk eens vieren in de Andalusische hoofdstad.  De manier waarop de zege tot stand kwam, was echter niet om over naar huis te schrijven.  Barça speelde 70 minuten tegen tien man, maar had het toch bijzonder moeilijk tegen een moedig Betis Sevilla.  Ook zonder Ronaldinho en Deco, beiden thuisgelaten wegens een gebrek aan vorm, overtuigde de landskampioen niet. Gelukkig heeft het team van Rijkaard met Eto’o nog een echte sluipschutter in de rangen.  
 
Een zwak Alavés was op papier geen partij van Real Madrid, maar deed het in de wedstrijd zelf bijzonder goed.  De Basken kwamen een aantal keer dicht bij de openingstreffer en hielden de Koninklijke bijna een uur in bedwang.  Uiteindelijk was het Ronaldo die met twee knappe doelpunten het verschil maakte.  Real staat na twee overwinningen op een gedeelde derde plaats, terwijl Alavés troosteloos laatste is.  
 
In de onderste regionen kampeert ook Atlético Madrid.  De hoofdstedelingen begonnen met grote ambities aan het seizoen, maar konden de verwachtingen nog niet inlossen.  Alleen tegen Barcelona speelde Atlético een degelijke partij.  Zaterdag was het verrassende Getafe te sterk voor het team van Bianchi.  De derde Madrileense club haalde het met fris voetbal verdiend van een futloos Atlético, dat alleen via Petrov iets kon tonen aan de thuisaanhang.  
Celta de Vigo blijft maar winnen.  Dit keer was Sevilla het slachtoffer van de Galicische overwinningsroes.  In een schitterende eerste helft legde Celta de basis voor een zuinige 2-1 overwinning.  Na de pauze veranderde het spelbeeld volledig en Sevilla had dan ook zeker een gelijkspel verdiend.  Net als de voorbije weken faalden de Andalusiërs bij de afwerking en verder dan de aansluitingstreffer kwamen ze dan ook niet.
 
Villarreal heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen beet.  Het team van coach Pellegrini haalde het verdiend van een zwak Espanyol Barcelona, dat na de overwinning tegen Real Madrid niet veel meer kon tonen.  Villarreal haalde nog niet zijn niveau van vorig seizoen, maar er zit toch duidelijk een positieve evolutie in de prestaties van El Submarino Amarillo
 
Als we op de cijfers mogen aangaan, is Valencia aan een behoorlijk seizoen bezig.  Dat cijfers niet alles zeggen bewees ook de wedstrijd tegen Real Sociedad.  Valencia had dan wel het overwicht tegen de Basken, maar kon amper kansen afdwingen.  De thuisploeg werkte echter aan een hoog percentage af en mocht bovendien Cañizares op blote knieën danken voor zijn schitterende reddingen in de slotfase.  Real Sociedad slaagde er net niet in voor de tweede keer in vier dagen een achterstand ongedaan te maken, maar lijkt stilaan wel op goede weg. 
 
Real Zaragoza blijft de koning van de gelijke spelen.  Het team van Victor Muñoz hield nu ook Deportivo La Coruña in bedwang.  Beide ploegen verloren dit seizoen nog geen wedstrijd.  In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd hadden beide teams eigenlijk meer verdiend dan één punt, maar uiteindelijk toonden zowel Real Zaragoza als Deportivo zich tevreden met de puntendeling. 
 
Málaga haalde zwaar uit tegen Real Mallorca.  De Andalusiërs haalden het met 1-4 in de Balearen, met dank aan een blunderende doelman Prats.  Duda scoorde twee van de vier bezoekende doelpunten.  Real Mallorca leek op geen enkel moment in staat te reageren op de achterstand en verblijft alweer in de kelder van het klassement.  Málaga behaalde zijn tweede uitoverwinning op rij en bezet met zeven punten een plaatsje in de middenmoot.
 
Osasuna blijft thuis onklopbaar.  De ploeg uit Pamplona behaalde tegen Cádiz al zijn derde overwinning op eigen terrein.  De verliezende bekerfinalist van vorig seizoen was veruit de betere ploeg tegen een zeer behouden Cádiz, maar had het moeilijk om echt afstand te nemen.  Pas in de slotminuten zorgde Moha voor de geruststellende 2-0.  Cádiz blijft het eveneens moeilijk hebben om de weg naar de netten te vinden.  Voor de tweede wedstrijd op rij miste de promovendus een strafschop.  
Athletic Bilbao en Racing Santander deelden de punten na een scoreloos gelijkspel.  Racing is nu al drie wedstrijden ongeslagen.  Opvallend: in geen enkele partij van de ploeg uit Santander viel al meer dan één doelpunt.  Athletic Bilbao slaagde er sinds de openingsspeeldag niet meer in te winnen.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties