Oudenaarde mikt op periodetitel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oudenaarde mikt op periodetitel
Foto: © SC

Op deze 9de speeldag staat voor SV Oudenaarde veel op het spel. De leiders kunnen zich geen tweede nederlaag veroorloven. De eerste periodetitel ligt immers voor het  grijpen al zijn de resterende twee opdrachten, zaterdagavond (19.30) tegen URS Centre en binnen 14 dagen bij VG Oostende,  niet van de poes.
 
Na de recente, onverwachte nederlaag tegen Winkel Sport heeft Oudenaarde immers de helft van zijn bonus prijsgegeven op zijn achtervolgers Oostende, Centre, Wevelgem en Lauwe. Zoals men bij de Brouwersploeg aangeeft ,,we hebben ons lesje nu wel geleerd’’, gaan ze er voluit moeten voor gaan. De hoge graad van belangrijkheid moet trouwens de koploper stimuleren om het onderste uit de kan te halen. Bovendien zal de zekerheid van die periodetitel Oudenaarde slechts binnen 14 dagen uitsluitsel geven. De koploper is immers volgende week met rust.
 
Het is meteen duidelijk dat in het topduel tegen URS Centre (3de op 4 punten) Oudenaarde meer dan het volle pond zal moeten geven. Een nederlaag zou in de optiek van die periodetitel een ramp betekenen.
 
Een tweede topduel is alvast het West-Vlaamse derby tussen Wevelgem City en VG Oostende. Twee rivalen uit de topvijf waarbij Oostende de mooiste kans heeft om in extremis eerste periodekampioen te worden. In elk geval moet eerst gewonnen worden en dat lijkt geen sinecure. Oostende won zijn laatste vier wedstrijden en klom naar de tweede plaats op de rangtabel. Wevelgem moet winnen om niet weg te vallen uit de topvijf want volgende week wacht City de trip naar URS Centre.
 
En wat gezegd van WS Lauwe dat op een vijfde plaats prijkt en kan profiteren van datgene wat hun voorgangers verrichten. White Star krijgt de gemakkelijkste opdracht met een trip naar rode lantaarn Gistel. Ook daar kan het ongeslagen WS-blazoen niet worden besmeurd. Ter informatie: WS Lauwe is samen met Veldwezelt (4de C) de enige ongeslagen ploeg in Vierde Nationale. En wat alle nationale reeksen betreft prijkt het team van trainer Van Haezebroeck naast de overige ongeslagenen Anderlecht, KVSK United, Kapellen, Namen, Tienen en Veldwezelt. Een performance die toch even mocht belicht worden.
 
Vorige week boekte Zottegem bij Peruwelz een uitzege van cruciaal belang voor het zelfvertrouwen. Thans moeten de blauw-gelen in het thuisduel tegen Diksmuide bevestigen. Bij de Oost-Vlaamse club is de wil groot om een nieuwe driepunter te scoren om zo de aansluiting met de betere middenmoot te bewerkstelligen.
 
In een ander West-Vlaamse derby staan Sint Eloois Winkel en Oostnieuwkerke tegenover mekaar. De bezoekers prijken momenteel op een knappe zesde plaats en zullen dat willen consolideren. Anderzijds kan Winkel Sport terugvallen op de prachtprestatie van vorig week toen ze de leiders in het zand deden bijten. Bij een tweede winst op rij kan de thuisploeg zich overigens naast Oostnieuwkerke hijsen.
 
In de burenstrijd tussen Eendracht Aalter en SK De Jeugd Lovendegem kijken twee getormenteerde rivalen mekaar in de ogen. Beide ploegen dwalen vooralsnog onderaan rond  en krijgen maar geen greep op de kop van de rechterkolom. Het wordt een tweestrijd die alle kanten uit kan. De thuisploeg zal maar al te graag het recente verlies willen wegvlakken met een driepunter. Een draw lijkt een meer realistische prognose.
 
Gent-Zeehaven speelt gastheer van Peruwelz en dit Gentse-Henegouwse onderonsje wordt er eentje van eerherstel voor één van beide. Vorige week kregen ze een nederlaag aangesmeerd en het is duidelijk dat een revanche zich opdringt vooral omdat anders beiden blijven laveren in de poel van onzekerheid. Het gebrek aan rake trefkracht blijft evenwel Gent parten spelen. Slechts 7 doelpunten achter hun naam is uiteraard veel te weinig. Of dat tegen de Henegouwse gasten kan worden opgetrokken blijft een mysterie want vaker stug verdedigen is hen niet vreemd.
 
In de tweede nocturne (zaterdagavond 19.30) ontvangt Evergem Center mede-middenmoter SV Rumbeke. De West-Vlaamse nieuwkomer doet het trouwens niet onaardig want evenveel punten als Center. Een driepunter kan één van hen in de topvijf loodsen. Niet te vergeten trouwens dat Rumbeke vorige week Diksmuide op een serieuze moker trakteerde. Voor Evergem wordt het moeilijk om de stevige Rumbeekse defensie omver te kegelen wegens slechts 7 tegendoelpunten. Wat scoren betreft, behalve vorige week dan, komen de West-Vlamingen slechts aan de helft van wat Evergem verzilverde (17 goals). Maar uiteindelijk zijn dit maar statistieken. Die zijn er alleen maar om weggeveegd te worden. Dat zal dus in de Evergemse avondschemering moeten blijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties