Analyse Strijd periodetitel spannend tot het einde

Niels Hendriks
| 0 reacties
Strijd periodetitel spannend tot het einde
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - Speeldag n°10

Vóór de tiende speeldag in tweede klasse waren er nog vier ploegen die de eerste periodetitel in de wacht konden spelen: KVSK United, Dessel, Bergen en Kortrijk. KVSK United telde één punt meer dan Dessel en Bergen en drie meer dan Kortrijk waardoor de Limburgers alles in eigen handen hadden. De ploeg van Peter Balette won van Ronse waardoor de drie zeges van de concurrenten geen belang meer hadden voor de periodetitel. KVSK United is door deze periodetitel al verzekerd van een plaats in de eindronde.


KVSK United deed wat het moest doen, namelijk winnen bij SK Ronse. Deze krappe 0-1 zege heeft de leider in tweede nationale wel erg veel moeite gekost, maar dat zal hen een zorg wezen. Het was de ervaren Philip Haagdoren die zijn club naar de eindronde schoot tien minuten voor het einde van de partij. KVSK United leeft al verschillende maanden in een droom. De Noord-Limburgse club ontstond drie seizoenen geleden uit de overblijfselen van Lommel SK en toenmalig derdeklasser KVV Overpelt Fabriek. Vorig seizoen promoveerden ze naar de tweede klasse na een walk-over in derde klasse B. Dit seizoen ging United verder op dat elan met deze periodetitel als gevolg. Daarbovenop is KVSK United bezig aan een onwaarschijnlijke reeks van 40 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

Ook de dichtste achtervolgers wonnen hun partij. Dessel Sport won aan de Lorzestraat met 1-0 van KV Mechelen. De Kempense club leek op weg naar de periodetitel aangezien het bij United erg lang 0-0 bleef maar uiteindelijk strandt Dessel op één punt van KVSK United in de eerste periode. Ondanks deze teleurstelling is Dessel uiteraard wel bezig aan een erg sterk seizoen. Ook Bergen was op een bepaald moment virtueel periodekampioen maar blijft dus met lege handen achter. De Draken boekte een sterk resultaat door Eupen te verslagen met 3-1.

Ook de vierde ploeg die nog een waterkans had op de periodetitel won zijn wedstrijd. KV Kortrijk ging op de Bosuil winnen met maarliefst 0-4. Door deze ruime zege die ondermeer tot stand kwam door twee doelpunten van Nong blijft KVK vierde. Antwerp daarentegen is helemaal ontspoort. Ze behaalde nul op negen en kregen elf doelpunten te slikken in deze laatste drie wedstrijden. Ze blijven hierdoor in degradatienood met amper negen punten.

KV Oostende klimt op naar een vijfde plaats door een 1-0 zege tegen Union SG. Na een slechte start heeft de degradant zich dus kunnen herpakken. De Brusselaars blijven onderaan de rangschikken. OH Leuven behaalde een 1-1 gelijkspel op het veld van Tubize. De ploeg van Enzo Scifo heeft al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. OHL zakt naar een zesde plaats. In Hamme speelden het plaatselijk Vigor-Wuitens Hamme 3-3 gelijk tegen RS Waasland. Hamme zag de bezoekers nog terugkomen van een 3-1 achterstand. 

SK Deinze boekte een erg belangrijke zege tegen KBHZ, Lambin scoorde het enige doelpunt in de partij. Deinze dat de laatste zes wedstrijden verloor komt door deze zege eindelijk van de degradatieplaats af. Bij KBHZ wil het maar niet lukken en ze zakken zelfs naar een voorlaatste plaats. Behalve Deinze deed ook Verbroedering Geel eindelijk wat het moest doen. Geel won op zaterdagavond al met 2-0 van Virton, ze blijven wel alleen laatste.

Uitslagen
Geel - Virton 2-0 <verslag>              
Ronse - KVSK United 0-1 <verslag>         
VW Hamme - Waasland 3-3 
Tubize - OH Leuven 1-1                                         
Dessel Sport - KV Mechelen 1-0 
Antwerp - KV Kortrijk 0-4                                        
Bergen - Eupen 5-1 
KV Oostende - Union 1-0
SK Deinze - KBHZ 1-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties