Opwijk stuurt Grimbergen terug naar af

Kevin Vanbuggenhout

Opwijk zat de laatste weken in de hoek waar de klappen vielen.  Na hun overwinning op de eerste speeldag haalde Opwijk amper twee punten meer. Sinds vorige week deelt de club ook de laatste plaats met Rhode-Verrewinkel. De wedstrijd tegen Grimbergen was dus de match van de laatste kans om de kloof met de naaste concurrenten niet te groot te laten worden. Grimbergen kwam naar Opwijk om te winnen, anders zouden de gasten zelf in de problemen komen.

In de beginfase gaf Opwijk een verkrampte indruk. Grimbergen kende geen genade en ging op zoek naar dat zo belangrijke doelpunt. De bezoekers moesten wel ongeveer een kwartier wachten op een echte kans. De bal kwam bij de vrijstaande Pauwels maar zijn schot werd uit doel gehouden door doelman Arrasse. Drie minuten later belandde een lob van Baudet op de paal. Grimbergen morste met de kansen maar kreeg in de 25ste minuut toch loon naar werken. De Boeck kopte een Grimbergse hoekschop ongelukkig in eigen doel: 0-1. Vijf minuten later zette Opwijk voor het eerst een gevaarlijke actie op. Een verre uittrap van Arrasse werd met het hoofd verlengd door De Buyser en Van Den Broeck knalde meteen de gelijkmaker tegen de netten. Na de 1-1 kon de thuisploeg zich een beetje herpakken, kansen vielen er echter niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft kregen de toeschouwers een Grimbergen te zien dat slechts een schim van de ploeg uit de eerste helft was. Het vertrouwen bij Opwijk was na de 1-1 hersteld en al het gevaar kwam van de thuisploeg. In de 54ste minuut werd er bij Grimbergen noodgedwongen een wissel doorgevoerd. Doelman De Valck ging geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Lievens. Vijf minuten later mocht Lievens zich al omdraaien. Na een één-twee met Boujemaoui wist Heremans Lievens te omspelen en zijn ex-club een achterstand te bezorgen. Enkele minuten later spatte een schot van Boujemaoui uiteen op de lat. Grimbergen gaf op geen enkel moment de indruk nog terug te kunnen komen en Opwijk kwam zelfs nog dicht bij een derde doelpunt. De ingevallen Kidoda werd diepgestuurd maar Lievens dook goed in de voeten.

Opwijk boekte dus een belangrijke overwinning op Grimbergen. Door deze zege vindt Opwijk de aansluiting terug bij ploegen als Lebbeke en Meldert en neemt afstand van Rhode-Verrewinkel.  Grimbergen verloor met dezelfde cijfers als vorige week en is terug achteraan het klassement beland. Grimbergen komt dus terug onder druk te staan en zal er volgende week alles aan doen om het feestje van Kontich te verknallen. Opwijk wordt volgende week verwacht op het veld van Schoten.

OPWIJK: Arrasse, Buelens, De Boeck, Stanus, Pannecoucke, Spinoy, Heremans, De Buyser(53'Boujemaoui), De Groeve(84'Kidoda), Van Den Broeck, Ophalffens(73'Deleye)

GRIMBERGEN: De Valck(54'Lievens), Horasanli, Geets, Vanhecke(72'Kariouhi), Demeyer, Baudet, Van Winckel, Hmouda(61'Bras), Pauwels, Ben r'Haiem, Bruyninckx

DOELPUNTEN: 25' De Boeck 0-1(own-goal), 30' Van Den Broeck 1-1, 59' Heremans 2-1

GEEL: Spinoy, Stanus, Ophalffens, Geets, Pauwels