Analyse Real en Barça schuiven op

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real en Barça schuiven op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid en FC Barcelona schuiven na een aarzelende competitiestart stilaan op richting de top van het klassement.  De twee rivalen bezetten momenteel plaats twee en drie van het klassement, in het kielzog van leider Osasuna.  Getafe moet na twee nederlagen op rij de rol lossen. 
 
Osasuna blijft bevestigen.  Dankzij een knappe 15 op 18 staat de verliezende bekerfinalist nog steeds helemaal bovenaan de rangschikking.  Dit weekend haalde Osasuna het met heel wat hulp van de bezoekende doelman Kameni met 2-0 van Espanyol.  De Catalanen speelden al iets beter dan de voorbije wedstrijden, maar hadden het toch moeilijk tegen een collectief sterk Osasuna.  Espanyol blijft onderaan het klassement bengelen, met slechts twee punten voorsprong op rode lantaarn Athletic Bilbao.  De komende twee weken wachten het team van Lotina twee cruciale thuiswedstrijden tegen Athletic en Real Mallorca.  
 
In Camp Nou bewees Ronaldinho gisteren (eindelijk) nog eens waarom hij de beste speler ter wereld is.  De Braziliaan scoorde en liet scoren en zette Barcelona zo op weg naar een ruime 5-0 overwinning tegen Real Sociedad.  Opvallend genoeg kwam geen van de vijf doelpunten op naam van topschutter Eto’o.  FC Barcelona schuift op naar de tweede plek, terwijl Real Sociedad op een gedeelde zesde plek blijft hangen.  
 
Real Madrid herpakte zich na twee nederlagen.  De Koninklijke haalde het met 0-2 op het veld van een kwakkelend Betis.  Real Madrid haalde zeker niet zijn beste niveau tegen de ploeg van Serra Ferrer, maar ook de thuisploeg liet in een tegenvallende partij weinig zien. Bovendien ontbrak het Betis op de beslissende momenten aan wat geluk.  Real Madrid haalde het uiteindelijk op basis van individuele klasse en klimt naar een derde plek op één puntje van Barcelona en drie van Osasuna.  
 
Met Deportivo La Coruña gaat het stilaan weer de goeie richting uit.  Na de zege tegen Real Madrid ging ook Getafe voor de bijl in El Riazor.  De Galiciërs haalden het met het kleinste verschil dankzij een treffer van Tristán.  Getafe had op basis van een sterke tweede helft een punt verdiend, maar dat doelman Luis Garçia de beste man was bij de Madrilenen bewijst dat de zege van Depor niet geheel onterecht was.  
 
Villarreal leek bij Atlético Madrid lang op een 1-0 nederlaag af te stevenen.  In blessuretijd beslist Forlán daar echter anders over.  Een bittere pil voor Atlético Madrid, maar al bij al een verdiend punt voor een moedig Villarreal, dat ondanks de numerieke minderheid lang het overwicht had.   El Submarino Amarillo staat op een gedeelde zesde plaats, terwijl Atlético teleurstellend elfde staat.  
 
Valencia is aan een uiterst wisselvallend seizoen bezig.  Op eigen veld kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het bescheiden Racing Santander.  Valencia was nochtans duidelijk de betere ploeg en had ook een resem kansen, maar de bal wilde er simpelweg niet in.  Na een 1 op 6 zakt het team van Quique Florés weg naar een gedeelde zesde plek.  
 
Real Zaragoza knoopt opnieuw aan met de reeks gelijke spelen.  Tegen Málaga behaalde het al zijn zevende puntendeling.  Real Zaragoza kreeg nochtans heel wat kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Arnau keepte net als in Barcelona een uitstekende wedstrijd.  Beide ploegen schieten weinig op met het 1-1 gelijkspel en blijven hangen in de lage middenmoot.
 
Alavés en Athletic Bilbao zetten het seizoen hoopvol in, maar zijn sinds de eerste speeldag op de sukkel.  Beide teams slaagden er ook het voorbije weekend niet in de drie punten thuis te houden.  Alavés kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Cádiz.  In een draak van een wedstrijd zorgde alleen Alavés-spits Aloisi voor wat spektakel.  De bezoekers waren duidelijk naar het Baskenland gereisd om één punt mee te nemen en slaagden daar ook zonder veel moeite in.  Athletic kwam tegen Celta de Vigo nog op voorsprong, maar mocht na een sterke tweede helft van de bezoekers uiteindelijk nog tevreden zijn met een punt. Athletic blijft hekkensluiter, Celta komt naast Getafe op een gedeelde vierde plaats.
 
Real Mallorca gunt zichzelf na een vier op zes iets meer ademruimte.  De ploeg van Cuper stonden nochtans 55 minuten lang met een man minder op het veld, maar hadden het geluk eindelijk eens aan hun zijde tegen Sevilla.  Zowel het doelhout als de scheidsrechter, die een doelpunt van Sevilla wegens twijfelachtig buitenspel afkeurde, staken Real Mallorca een handje toe.  Real Mallorca komt naast Betis op de zestiende stek, Sevilla staat na vijf wedstrijden zonder nederlaag gedeeld zesde. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties