Analyse SV Oudenaarde pakt eerste periodetitel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde pakt eerste periodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 9de speeldag in Vierde A pakte SV Oudenaarde de eerste periodetitel in bizarre omstandigheden. Bizar ? Inderdaad, want om een periodetitel in die reeks, wegens 17 ploegen, te veroveren is een stevige cursus wiskunde nodig om alles goed te begrijpen.. Na de ruime zege tegen URS Centre, zaterdag jl, waren  velen daar blijkbaar niet van op de hoogte. Voor een goed begrip een korte uitleg van een lang verhaal: Oudenaarde wint de eerste periodetitel omdat het volgende week vrij is en geniet van de coëfficiënt, waardoor het puntenaantal gedeeld wordt door negen en daarna vermenigvuldigd met tien.
 
,,Wie zeven van de negen wedstrijden wint, verdient gewoon de periodetitel’’ zo vereenvoudigde Oudenaarde-trainer Chris Andries de ingewikkelde wiskundige oefening. ,,Mijn spelersgroep heeft heel goed gereageerd op de kritiek, ook van mijn kant, op de prestatie van vorige week. We zetten veel pressie naar voren en beslisten op het juiste moment de wedstrijd. We zijn nu twee weken vrij, maar het betekent niet dat wij gaan relaxen. Wij blijven hard trainen’’.
 
Dichtste achtervolger VG Oostende, kan volgende week op gelijke hoogte komen van Oudenaarde, maar kan wegens kleiner coëfficient nooit die periodetitel grijpen. In het subtopduel bij Wevelgem City begon het veelbelovend want binnen de aanvangsminuut scoorden beide ploegen. Een gedrevener Oostende zette na de herneming de wedstrijd naar zijn hand met twee doelpunten in zes minuten. Tien minuten nadien scoorde de thuisploeg de tweede aansluitingstreffer vanop de stip. Het forse aandringen van Wevelgem kon de kustploeg niet meer in verlegenheid brengen.
 
Inmiddels blijft het ongeslagen WS Lauwe rustig in de schaduw van de koplopers de afstand binnen de perken houden. Bij hekkensluiter Gistel stonden na ruim een uur forfaitcijfers op het bord ondanks een knappe thuisdoelman Vercauteren. Probleemloze winst meteen voor White Star.
 
Bij Evergem verzekerde SV Rumbeke zich van een topvijfpositie. Slechts net voor rust klom de thuisploeg op voorsprong. Kort na de hervatting sloegen de bezoekers tweemaal toe hoewel Evergem via Carbonelle met een tweede gelijkmaker weer hoop creëerde. Het bleef spannend tot in het slotkwartier Demey drie minuten na zijn invalbeurt met een derde treffer Rumbeke een driepunter bezorgde.
 
In het West-Vlaamse derby tegen Oostnieuwkerke kon Winkel Sport, net als vorige week, in de ultieme fase de volle pot bemachtigen. De bezoekers profileerden zich nochtans  tot de betere ploeg maar hun steriliteit  konden ze zelden verbergen. Winkel klom op voorsprong, de bezoekers stelden gelijk van op de stip. Tijdens de slotfase steeg de derbysfeer en dat kostte thuisspeler Van De Velde (zware tackle) de uitsluiting. Ondanks die numerieke meerderheid sloeg Winkel zes minuten voor affluiten via Vander Stricht zijn zegevierende slag.
 
Zottegem boekte een tweede zege op rij want ook Diksmuide moest buigen. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot want in de beginfase knikte Vandeportaele voorbij thuisdoelman De Cabooter. De gastheren leken aangeslagen tot bij het begin van de tweede helft. Van Den Abeele zette in de rebound met de gelijkmaker de kentering in. Zottegem ging op zijn elan door want vier minuten later volgde de verdubbeling via Wouter Moreels. In het verder verloop wettigde thuisploeg deze thuiswinst.
 
In een zwak Oost-Vlaamse derby tussen de onderaan geklasseerden Aalter en Lovendegem konden geen van beiden scoren zodat de beginstand ook de eindstand werd. Bij Lovendegem claimde men tevergeefs voor een strafschopfout op Matthys. Aalter daarentegen scoorde via De Meyer maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens fel aangevochten buitenspel.
 
Een zwak Gent-Zeehaven liet in de eerste helft halve kansen onbenut. Peruwelz bleef constant op de counter loeren. Een taktiek die de bezoekers baat bracht want Petruzella scoorde de openingstreffer. In de tweede helft opteerde Gent voor pressievoetbal hoewel dat nauwelijks openingen creëerde. In de slotfase kon de thuisploeg via een actie Careel naar De Backer een gelijkspel uit de brand slepen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties