Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Leon-Bollée
Pieroni opnieuw uitblinker bij Auxerre
Anthony Van der Planken

Auxerre heeft vrijdagavond opnieuw de tweede plaats in de Franse competitie veroverd. Het team van Luigi Pieroni won met 0-2 op het veld van Le Mans. Onze landgenoot scoorde trouwens de openingstreffer.

Nochtans was het Le Mans dat in de eerste helft het beste voetbal op de mat bracht. De thuisploeg domineerde, maar zag Auxerre na twintig minuten wel op voorsprong komen. Pieroni scoorde tegen de gang van zaken in de 0-1. Le Mans ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar kende geen geluk in de afwerking. Auxerre-doelman Cool moest regelmatig ingrijpen om de 1-1 te voorkomen.

Ook in de tweede helft toonde Le Mans het meeste enthousiasme, maar de verdediging van Auxerre stond sterk. Twintig minuten voor het einde werd het zelfs nog 0-2. Pieroni zette voor tot bij kapitein Lachuer, die zich door de verdediging dribbelde en de 0-2 nette. Een prachtig doelpunt, dat Auxerre een al even prachtige als moeilijke zege opleverde. Het team van Pieroni staat zo voorlopig tweede in het klassement.