Grimbergen verzuipt in laatste halfuur

Kevin Vanbuggenhout

SK Lebeke-Aalst en Grimbergen, twee middenmotors uit vierde klasse B, speelden deze namiddag tegen elkaar. Grimbergen was een uur lang baas, maar de gasten keerden toch nog zonder punt huiswaarts.

Bij Grimbergen stond Lievens onder de doellat. De Valck was nog niet helemaal hersteld van zijn liesblessure en zat op de bank. Pollefoort zat voor het eerst weer op de bank, zaterdag speelde hij al met de reserven mee. Geoffrey Verelst had zijn eerste selectie voor het A-elftal beet. Bij de thuisploeg moesten Coenen en Vandevoorde tevreden zijn met een plaats op de bank. Na vijf minuten pakte Vandenabeele een laag schot van Pauwels. Twee minuten later legde Lebeke-Aalst een eerste goede actie op de mat. Tackaert zette voor en Schietecatte kopte over en naast. Grimbergen nam het meeste initiatief en Lebeke-Aalst moest het proberen op de counter. In de veertiende minuut ging de bal vanwege handspel van een Lebekenaar op de stip. Vandenabeele redde de penalty van Baudet. Na twintig minuten kwamen de bezoekers toch op voorsprong. De voorzet van Bras was iets te ver, maar Bruyninckx kon toch nog bij de bal en legde terug naar Pauwels. Die schoot laag in doel: 0-1. Vier minuten later werd een schot van Schietecatte nog op het nippertje in hoekschop verwerkt. Die hoekschop werd door Noterman naast gekopt. Een afstandsschot van doelpuntenmaker Pauwels ging naast. In het laatste kwartier van de eerste helft zorgde de thuisploeg toch voor wat meer dreiging via Noterman. Eerst schoot hij naast en een paar minuten voor rust ging zijn duikkopbal naast.

Na drie minuten in de tweede helft plaatste Bras de bal naast. Grimbergen begon uitstekend aan de tweede helft. Bruyninckx brak door, maar zag zijn schot gered met de voet door Vandenabeele. Een schot van Pauwels ging over. Na een uur voetbal zakte Grimbergen onverklaarbaar weg. Het was nu Lebeke-Aalst dat het spel maakte. Een rommelfase werd nog in laatste instantie weggewerkt. Een schot van Praet ging naast. Twee minuten later redde Lievens een kopbal. De hoekschop die hieropvolgende werd slecht genomen, maar viel uiteindelijk toch voor de voet van Van Der Stuyft die binnentikte: 1-1. Lievens hield Grimbergen daarna nog recht op twee Lebeekse schoten. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd werd de trainer van Grimbergen, Guido Slachmuylders, naar de tribune gestuurd. Ook in Grimbergen-Londerzeel werd Slachmuylders al bestraft. Maar het ergste moest nog komen voor Grimbergen. De ingevallen Vandevoorde kwam alleen voor doel en stak de bal binnen: 2-1. Enkele jaren geleden stond Vandevoorde nog in de belangstelling van jawel, Grimbergen. De bezoekers slikten nog een derde doelpunt: Vandevoorde schoot laag in de rechterhoek binnen. In de blessuretijd belandde een Lebeekse kopbal op de paal. Eindstand: 3-1.

Grimbergen speelde een uur lang goed, maar verzuimde in de tweede helft om de counters beter uit te spelen en de kansen af te maken. Het laatste halfuur nam Lebeke-Aalst volledig voor zijn rekening en dat was genoeg om de volle buit te pakken. Grimbergen leed een pijnlijke nederlaag en komt nu weer in de degradatiezone terecht. Volgende week wacht er ook nog een moeilijke opdracht in de thuismatch tegen leider Ukkel. Lebeke-Aalst vindt weer aansluiting bij de subtop en staat nu zesde.

SK Lebeke-Aalst: Vandenabeele, Tackaert (62' Coenen), Van Der Stuyft, Van Boucg, Goossens, Degroote, De Saedeleer (57' Vandevoorde), Noterman, Gheeraert, Praet, Schietecatte (89' Vermeersch)

Grimbergen: Lievens, Horasanli, Kariouhi, Geets, Vanhecke, Baudet, Bras (65' Pollefoort), Hmouda, Pauwels, Ben r'Haiem, Bruyninckx

DOELPUNTEN: 20' Pauwels 0-1, 68' Van Der Stuyft 1-1, 85' Vandevoorde 2-1, 88' Vandevoorde 3-1

GEEL: Praet