Analyse Volledige linkerkolom lijdt puntenverlies

Niels Hendriks
| 0 reacties
Volledige linkerkolom lijdt puntenverlies
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - Speeldag n°14

Geen enkele van de eerste negen ploegen uit het klassement slaagde er dit weekend in om de drie punten pakken. Door de verrassende nederlagen van KVSK United en Bergen had KV Kortrijk wel genoeg aan een punt om alleen aan de leiding te komen. De West-Vlamingen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

De meest opvallende uitslag viel te noteren op de Bosuil. Daar blikte Antwerp leider KVSK United in met maar liefst 5-0. Door deze nederlaag komt er een abrupt einde aan de fantastische reeks van KVSK United. Hun laatste verlieswedstrijd dateerde al van 2 mei 2004 waardoor ze 42 competitiewedstrijden op rij ongeslagen bleven. Antwerp is bezig aan hun opmars in de rangschikking. De Great Old pakt negen op negen en klimt naar de achtste plaats.

Co-leider KV Kortrijk kon dankzij de nederlaag van United op zaterdag alleen aan de leiding komen. KVK slaagde er weliswaar niet in om op eigen veld RS Waasland te kloppen, het werd 1-1. Volgende week ontmoeten KVSK United en Kortrijk elkaar in de topper tussen de nummers één en twee. Kortrijk is nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, Waasland verloor al acht partijen niet meer waardoor dit gelijkspel geen verrassing kan genoemd worden. De 2-0 nederlaag van Bergen bij SK Ronse daarentegen kan wel een verrassing genoemd worden. Ronse had al vier matchen niet meer gewonnen, de Draken hadden al zes keer niet meer verloren. Bergen blijft wel derde met twee punten achterstand op leider Kortrijk en één punt op United.

KBHZ, dat behalve de sportieve malaise ook te maken heeft met financiële problemen, zette dit weekend alvast een stap in de goede richting. De Limburgers gingen immers met 0-2 winnen bij Dessel Sport. Ondanks de 1 op 9 blijft Dessel wel vierde in het klassement. KBHZ komt van een rechtstreekse degradatieplaats af. OH Leuven is er opnieuw niet in geslaagd om op verplaatsing te winnen, het werd 1-1 Achter de Kazerne. Gezien het spelbeeld van de partij was dit wel geen verrassing, OHL speelde immers meer dan een uur met tien man. Dit zegt dan ook voldoende over het spelpeil van KV Mechelen dat amper twee punten meer telt dan rode lantaarn Virton.
 
KV Oostende raakte op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Eupen. Dat Eupen heeft nu al vijf partijen niet meer kunnen winnen en zakt verder weg in het klassement. Oostende blijft dankzij het puntenverlies van de concurrentie wel zesde. VW Hamme deed een uitstekende zaak en sluipt achteraan weg. Het versloeg op eigen veld Virton met 1-0. Virton is samen met Geel de nieuwe hekkensluiter.
 
Verbroedering Geel nam alvast sportieve revanche op de omkoopperikelen die de club teisteren. De Kempense club klopte SK Deinze met 0-1. Geel blijft weliswaar samen met Virton laatste maar telt amper drie punten minder dan Deinze dat twaalfde staat. Tubize slaagde er na zeven wedstrijden zonder zege nog eens in om de drie punten thuis te houden. De ploeg van Enzo Scifo won met 4-2 van Union SG. [CA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties