Groep D verpulvert record Anderlecht

Harald Berings
| 0 reacties
Groep D verpulvert record Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond werd, na de dramatische reeks nederlagen van Anderlecht, alweer een diepterecord gevestigd in de Champions League. De groepsfase van dit jaar is er een waarin historisch weinig werd gescoord. Dinsdagavond konden Anderlecht, Betis, Chelsea en Liverpool het record al verbeteren, maar gisteren verpulverden de clubs uit groep D die score.

Het doelpunt van Anderlecht in Sevilla was het 17e doelpunt in groep G, goed voor een absoluut record. De twee Engelse grootmatchen Liverpool en Chelsea, Anderlecht, en Real Betis deden nog slechter dan de clubs uit groep A vorig jaar (Liverpool, Deportivo, Monaco en Olympiakos), die samen 21 maal de touwen wisten te vinden.

Een dag later verpulverden Villarreal, Benfica, Lille en Man United dat record meteen. Slechts twaalf doelpunten kwamen er voort uit even veel wedstrijden in poule D. Nog zo'n opvallend feit in deze groep is dat Villarreal groepswinnaar werd, maar slechts drie keer kon scoren. Nooit eerder was dat voorgekomen.  Enkel AC Milan komt in de buurt door met vier treffers de volgende ronde te halen.

En het is nog niet gedaan. De Fransen van Lille wisten zich dan wel te kwalificeren voor de UEFA Cup, maar Lille had daar slechts één schamel doelpuntje voor nodig. Ook dit is een uniek geval in de historie van de Champions League. Dat Manchester United net in zo'n groep uitgeschakeld wordt, maakt het des te pijnlijker voor de Manucians, die gisteren door 2-1 verlies in het Estádio Da Luz hun Europese seizoen in mineur afrondden. [CA]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties