Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Aalsters B-elftal kon Cappellen nooit bedreigen
Jorg Keldermans

Cappellen had al na het eerste kwart van de wedstrijd de schaapjes op het droge. De jonge bezoekers hadden te weinig ervaring om voor de nodige dreiging te zorgen. De slogan "Over te nemen: Doodzieke club met fantastische fans" vatte de wedstrijd perfect samen. Cappellen doet door de zege alvast een goede zaak in de rangschikking.

Zoals aangekondigd zakten de Aalstenaars met een veredeld B-elftal af naar het Jos Van Wellenstadion. Voorzitter Garré liet liefst tien kernspelers thuis en enkel Seminck en doelman De Moor behoorden tot de vaste waarden. Bij Cappellen posteerde De Roover Van Der Linden op de rechtsachter waardoor Dekkers een rij doorschoof. Van bij aanvang nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. Dekkers dreigde een eerste keer vanop afstand en een bedrijvige Devic trachtte enkele malen de verdediging met een flits te ontmantelen.

Nog voor het eerste kwartier was weggetikt had de thuisploeg het belangrijke openingsdoelpunt te pakken. Een afgeweerde bal belandde bij Ton Dekkers die vanop ruim 25 meter de score opende. Geen tien minuten later was de wedstrijd volledig gespeeld. Eerst rolde Kortland de defensie op en vloerde De Moor een tweede maal en even later kreeg de Aalsterse doelman een pegel van Severeyns niet helemaal onder controle en Schoenmaekers kon eenvoudig de 3-0 binnen duwen. Tussendoor had Bellon de eerste bezoekende kans ver naast geschoten. Cappellen liet het tempo zakken en zocht geduldig naar verdere openingen. Eendracht Aalst hervond in het laatste kwartier van de eerste helft de adem en stak enkele keren de neus aan het venster. Zo moest Ferket Haentjes en Claessens van een doelpunt houden.

Kort na de rust schakelde de thuisploeg opnieuw een versnelling hoger. Een lob van Severeyns strandde eerst nog op de bovenkant van de lat, maar even later stifte de voormalige Rode Duivel de 4-0 op het bord. De kansen bleven komen voor de thuisploeg en De Moor moest eerst een bal voor de inlopende Schoenmaekers onschadelijk maken en even later haalde de bezoekende doelman een schicht van Delcour uit de hoek. Een volley van Schoenmaekers werd van de lijn gehaald, maar even later kon Rombouts een kopbal van De Keyser in doel verlengen. Amazou kreeg dan teveel ruimte van de verdediging en mocht zo de eer redden. Van Zeeland mocht zijn debuut maken voor de thuisploeg en in de slotfase schoot Chergui nog op de doelman.

Cappellen besliste de wedstrijd in de eerste twintig minuten en controleerde nadien het gebeuren. Nonchalance zorgde ervoor dat de score niet verder opliep. De Aalsterse youngsters bewezen dat ze aardig wat voetballend vermogen in hun rangen hebben, maar waren te onervaren om de Cappellenaars in de verlegenheid te brengen.

Cappellen FC: Ferket; Dekkers, Rombouts, De Keyser, Geeraerts; Delcour, Kortland, Van Der Linden, Devic; Schoenmaekers en Severeyns.

Eendracht Aalst: De Moor; Michaël Seminck, Van Belle, Mahy: Mathys, Bellon, Lorré, Claessens, Amazou; Haentjens en Ceulemans (46' Rombout).

Doelpunten: 12' Dekkers 1-0, 17' Kortland 2-0, 20' Schoenmaekers 3-0, 49' Severeyns 4-0, 68' Rombouts 5-0 en 70' Amazou 5-1