Henry was de beste Fransman in 2005

Philippe Crols
| 0 reacties
Henry was de beste Fransman in 2005
Foto: © SC

Traditioneel worden er op het einde van het jaar een heleboel prijzen uitgereikt. Zo ook in Frankrijk. Daar werd de beste Franse voetbalspeler van 2005 verkozen. Thierry Henry ging met de titel aan de haal. 

De titel van beste Franse voetballer wordt uitgereikt door France Football. Thierry Henry dankt de titel aan zijn goede prestaties bij zijn club Arsenal en bij de nationale ploeg van Frankrijk waarmee hij zich wist te kwalificeren voor het komende WK in Duitsland. Het was voor Henry al de vierde keer dat hij de trofee mee naar huis mocht nemen. Eerder won hij ook al in 2000, 2003 en 2004. Hij wordt daarmee alleen recordhouder, want Alain Giresse won de trofee 'maar' drie keer. De ex-bondscoach van Georgië was in 1982, 1986 en in 1987 de beste Franse voetballer. 

De winnaar van het referendum wordt bepaald door de stemmen van de oud-winnaars. Henry ging in de eindstand Gregory Coupet van Lyon vooraf. De doelman haalde twintig punten minder dan Henry. Claude Makelele van Chelsea maakte de top-3 compleet. Zinedine Zidane viel net naast het podium en eindigde op een vierde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties