Hassan begint aan zevende Afrika Cup

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hassan begint aan zevende Afrika Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twintig jaar geleden was hij er voor het eerst bij, en nu begint Egyptenaar Hossam Hassan in eigen land aan zijn zevende Afrika Cup. Dat is een evenaring van het record.

Hassan is ondertussen 39 jaar en met 165 interlands achter zijn naam een echte legende in Egypte. Vorige maand keerde hij terug bij de Farao's na een jaar afwezigheid. In 2004 had hij gezegd dat hij nooit meer voor zijn land zou uitkomen toen hij werd opgeroepen maar niet werd ingezet door de toenmalige Italiaanse bondscoach Marco Tardelli.

Onder de nieuwe bondscoach Hassan Shetata keerde Hassan op zijn beslissing terug en die rentree heeft geleid tot een nieuwe selectie voor de Afrikaanse landenbeker. Shetata verklaarde de opmerkelijke keuze voor Hassan zo dat de speler in kwestie het moreel kan opkrikken van de spelersgroep. Shetata voegde er nog aan toe dat Hassan waarschijnlijk geen grote rol zal spelen op het veld maar dat Egypte hem vooral buiten de lijnen nodig heeft.

Mocht Hassan daadwerkelijk tussen de lijnen verschijnen, dan evenaart hij het record van Alain Gouaméné. Die stond zeven edities onder de lat van Ivoorkust op de eindronde van de Afrikaanse landenbeker. In 1996 was Hassan niet van de partij op de toen georganiseerde Afrika Cup omdat de toenmalige Nederlandse bondscoach Ruud Krol de aanvaller te oud vond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties