Cappellen moeizaam voorbij Bornem

Joeri De Ren

Cappellen blijft mede leider in derde klasse A na winst thuis tegen Bornem.   De thuisploeg domineerde de partij van begin tot de 80e minuut.  Bornem verkoos Cappellen te laten oprukken en trachtte de eigen rechthoek collectief af te schermen voor de jongens van Stany Gzil.  Cappellen eiste onmiddellijk het balbezit op maar moest wachten tot op het kwartier voor een eerste echte kans.  De onvermijdelijke Severeyns wist een haarfine voorzet van Meeusen binnen te koppen.  Capellen controleerde de wedstrijd en dreigde verder nog met een schot van Schoenmaekers en een vluchtschot van Severeyns.  Rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust werd de thuisploeg koud gepakt door de tot dan onmondige bezoekers.  Jacobs scoorde met het hoofd en zette zo de eerste kans van de wedstrijd voor Bornem om in de gelijkmaker.  Cappellen had tien minuten nodig om deze tegenslag te boven te komen.  Halfweg de tweede helft zette het Bornem opnieuw vast op de eigen speelhelft zonder echt voor gevaar te kunnen zorgen.   Doelman Vandenabeele moest enkel een schot van Dekkers keren.  Uiteindelijk wist Devic in de 80e minuut vanuit de vlucht te scoren.  In de slotfase die hierop volgde misten beide ploegen nog enkele enorme kansen.  Bornem kwam het dichtst bij de gelijkmaker, maar Pannis zag zijn schot door Ferket uit de kruising gehaald worden.  In de allerlaatste minuut voorkwam diezelfde Ferket dat Slachmuylders nog gelijk kon maken.  Ferket was dan ook de man die er prat op mag gaan zijn ploeg de volle buit te hebben bezorgd.