Analyse Harelbeke herovert plaats in top vier

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Harelbeke herovert plaats in top vier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SW Harelbeke heeft zijn plaats in de top vier weer ingenomen. Het versloeg Diegem en kon ook profiteren van het verlies van Sint-Niklaas. Dender en Cappellen voeren nu het klassement aan. Standaard Wetteren zet zijn opmars verder.

SW Harelbeke kreeg revelatie Diegem over de vloer. De vijfde plaats in het klassement stond op het spel. De thuisploeg haalde het vlot met 3-0 en stijgt door de nederlaag van Sint-Niklaas op Dender zelfs naar de vierde plaats. Diegem blijft zesde en kon in het nieuwe jaar nog geen enkel punt sprokkelen, maar het kreeg wel al enkele moeilijke matchen voorgeschoteld.

WS Woluwe blijft het moeilijk hebben in eigen huis. Ook dit weekend werd er op eigen veld niet gewonnen. Woluwe keek na een uur al tegen een 0-3 achterstand aan en dat was te veel van het goede. Het slotoffensief kwam te laat. Wetteren doet het tot nu toe uitstekend in de terugronde. Het behaalt een 7 op 9 en heeft nu toch al een ruime voorsprong op de degradatiekandidaten.

Tot die degradatiekandidaten behoorden voor dit weekend ook SK Maldegem en Eendracht Aalst. Voor Maldegem ziet het er nu ook allemaal wat positiever uit. De 3-1 winst tegen Aalst geeft Maldegem wat meer ademruimte. Eendracht Aalst blijft staan op de laatste plaats.

Rupel Boom behaalde de afgelopen weken twee belangrijke overwinningen, maar kon dat reeksje niet verder zetten op het veld van Torhout. De thuisploeg kwam al snel tot scoren en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Boom blijft dus op een degradatieplaats staan terwijl Torhout één plaats opschuift.

Cappellen bezorgde Bornem een nipte nederlaag. Het is al de negende keer dit seizoen dat Bornem een nederlaag met het kleinste verschil lijdt. Pas tien minuten voor tijd zorgde Devic voor de bevrijdende treffer voor Cappellen, dat wel aan de leiding blijft. Bornem geraakt niet weg uit de degradatiezone.

Turnhout kende -onder leiding van Versavel- nauwelijks problemen met RC Mechelen. Vooral in de tweede helft werden de Mechelaars uitgeteld. Turnhout behoudt zo de hoop op de tweede periodetitel. RC Mechelen kent weer een terugval nadat eerder twee overwinningen op rij werden behaald.

Willebroek-Meerhof heeft Racing Waregem in bedwang gehouden. In deze wedstrijd vielen er geen doelpunten. Willebroek-Meerhof behoudt zo zijn plek in de subtop. Waregem moet Cappellen en Dender weer even laten gaan.

Een uiterst interessante wedstrijd tussen Dender en Sint-Niklaas kondigde zich aan. Beide ploegen zijn ambitieus en bevinden zich in de top van het klassement. Er zat dan ook een puntendeling aan te komen, tot Munyaneza met zijn tweede van de namiddag Dender de overwinning schonk. FCV Dender behaalt drie belangrijke punten en blijft op titelkoers. FCN Sint-Niklaas wordt in de stand voorbij gestoken door Harelbeke en lijkt een spannende strijd om een eindrondeticket tegemoet te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties