Analyse Lebbeke in problemen, Londerzeel loopt uit

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Lebbeke in problemen, Londerzeel loopt uit
Foto: © SC

In de titelstrijd heeft leider Londerzeel een goede zaak gedaan. Het verloor als enige titelkandidaat geen punten dit weekend en eindelijk ontstaat er bovenaan een (heel) klein kloofje. Wat het behoud betreft ziet het er niet goed uit voor RC Lebbeke, dat alweer een pandoering kreeg. 

RC Lebbeke was op de voorlaatste plaats terecht gekomen en slaagde er ook niet in te stunten op Londerzeel. In tegendeel, Lebbeke verloor net als vorige week met zware cijfers. Londerzeel blijft zo aan de leiding van het klassement en zou zijn voorsprong zien vergroten aangezien de concurrenten steken lieten vallen. Lebbeke is op de sukkel. In principe is er nog niets aan de hand, maar het moraal van de spelers moet na de twee recente pandoeringen toch onder nul gezakt zijn. 

Temse wou zeker de punten thuishouden tegen Rode om zo niet te riskeren hun plaats in de linkerhelft van het klassement te verliezen. De bezoekers hadden echter het geluk aan hun kant. Rode-Verrewinkel bevestigde zijn uitzege van vorige week door meteen een tweede te behalen. Bij Rode-Verrewinkel lijkt de kentering ingezet, al is de weg nog lang. 

Eén van de concurrenten van Londerzeel wat betreft de titel is Berchem, dat een lastige verplaatsing naar Grimbergen voor de boeg had. Berchem leek lang op weg naar de zege, maar Ben r'Haiem besliste er diep in blessuretijd anders over. Door deze treffer zakt Grimbergen slechts twee plaatsjes in de rangschikking. De achterstand van Berchem op Londerzeel bedraagt nu drie punten.

Opwijk blijft over de tegenstand heen denderen. Na de winterstop liet Opwijk nauwelijks nog punten liggen en ook tegen Wilrijk was dat niet het geval. Opwijk komt door deze overwinning weer een stapje dichter bij de periodetitel. Opwijk heeft drie punten meer dan Londerzeel met nog twee matchen te gaan. Wilrijk is door de mindere resultaten in de uitmatchen voor het eerst dit seizoen in de degradatiezone terecht gekomen. De komende thuismatchen zullen dus gewonnen moeten worden.

In Kontich-Dilbeek viel er niet veel te beleven, de wedstrijd eindigde dan ook op 0-0. Het was de eerste wedstrijd van Ludo Wouters als trainer van Dilbeek. Kontich blijft vierde, maar mist wel weer een kans om aan de kop te komen. Dilbeek staat dertiende en is nog niet uit de problemen.

Ukkel ging thuis verrassend de boot in tegen Kampenhout. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar een strafschopdoelpunt van Verhoeven was goed voor het enige doelpunt van de partij. Voor Kampenhout, dat zich stilaan weer in de middenmoot nestelt, is dit natuurlijk een uitstekende zaak. Ukkel heeft nu een achterstand van vier punten op Londerzeel en ziet Kontich op gelijke hoogte komen.

Verbroedering Meldert graaide tegen de verwachtingen in de drie punten mee uit Schoten. Meldert speelt een wisselvallig seizoen en Schoten had toch zijn vorige twee thuiswedstrijden gewonnen. Toch werd het 1-2. Een goede zaak voor Meldert, dat nu opschuift in het klassement. Schoten is nu achtste.

Eendracht Opstal heeft eindelijk nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. SK Lebeke-Aalst werd met lege handen naar huis gestuurd. Het resultaat in deze wedstrijd was voor beide ploegen het verschil tussen een plaats in de linkerkolom van het klassement en een plaats in de rechterkolom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties